Marin Laušić i Atiemwen Iyayi Belive

 CROPIX
DAVID PROTIV GOLIJATA

Turci vrijede 218 milijuna eura, ali devet milijuna eura vrijedan Maribor im je pokazao zube: ‘Sve je moguće‘

Momčad Damira Krznara je u Truskoj izgubila 3:1, a uzvrat nam je najavio Marin Laušić
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. kolovoz 2023. 13:46

U Mariboru će ljubitelji nogometa sutra uživati, na Ljudski vrt dolazi moćni Fenerbahče. Turci su u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige u Istanbulu slavili 3:1, s tim da su posljednji gol zabili u sudačkoj nadoknadi, nakon penala. Maribor je 22 puta jeftinija momčad od Fenera - na Transfermarktu Fener vrijedi 218 milijuna, a Maribor 9 - i odlično se držao u Istanbulu. dobar dio utakmice nije bio podređen. Vidi se da Damir Krznar sa suradnicima radi odličan posao.

- Stvarno smo igrali dobro, posebno u tom prvom poluvremenu. Nisam zbog ozljede bio u Istanbulu, ali kažu mi suigrači da je tamo atmosfera bila paklena, da ne čuješ igrača pokraj sebe, a kamoli trenera na klupi - priča nam Marin Laušić (22), splitski veznjak koji u Mariboru ima sve važniju ulogu.

- U uzvratu ćemo dati sve od sebe, tribine našeg stadiona bit će pune, pa ako opet odigramo onako zrelo i hrabro, sve je moguće. Fener je samo ljetos u pojačanja uložio 50 milijuna eura, doveo je jednog Freda, koji je prošle sezone odigrao 30 utakmica za Manchester United, ili Cengiza Undera, koji je blistao u Marseilleu. Naravno da svi znamo tko je favorit, ali sigurno se nećemo predati, nego idemo dati sve od sebe i uživati.

Vaš najveći konkurent Olimpija nije imala šansi protiv Galatasaraya, a vidjeli smo i kako je Osijek prošao u Adani. Teško je s Turcima?

- Galatasaray je praktički ista razina kao i Fenerbahče, Adana je sigurno vrlo jaka, čim je tamo izborila Europu. Prevelike su to razlike u proračunu da bismo mogli računati da možemo na pravi način parirati Turcima.

Laušić je prošle godine u Maribor došao iz Slavena Belupa. U Koprivnici su ga bez problema pustili, dok u Mariboru igra sve više i sve bolje.

- Ispočetka sam igrao malo, trebalo mi je vremena da pohvatam konce, da se prilagodim zahtjevima trenera. Na sreću, već proljetos sam počeo dobivati puno veću minutažu, a od ljeta sam standardni igrač. Malo me jedna ozljeda poremetila, ali već sam spreman i bit ću u kadru za Fener. Doista mi je lijepo u Mariboru, uživam i kao igrač i kao stanovnik tog lijepog grada. Osjećam da sam sve bolje, da napredujem, imamo odličnu atmosferu i igramo jako dobro pod vodstvom Damira Krznara - zaključio je Laušić.

Linker
29. travanj 2024 21:41