Krunoslav Rendulić

 Damir Krajač/Cropix
PRISJELA IM TEHNOLOGIJA

U susjedstvu frustrirani zbog odluka iz VAR-sobe: ‘Ne znam kakve su linije tamo povlačili‘

‘Takav je nogomet, nadam se samo da će nam se vratiti u nekoj od sljedećih utakmica‘, kaže Rendulić
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 27. listopad 2023. 11:59

VAR tehnologija prvi put se pojavila u Mostaru, i odmah je upotrebljena, u srpnju na utakmici Zrinjskog i armenskog Urartua i tada je bila atrakcija, a uz to navijačima mostarskog kluba i potvrda da su napokon dio europskog, "ozbiljnog" nogometa. Tri mjeseca poslije isti VAR im je već "prisjeo".

Da nije bilo VAR-a Zrinjski bi u četvrtak dobio Legiju s 2:1 u 3. kolu skupine E Konferencijske lige, a ovako je poljski klub slavio istim rezultatom. Naime, VAR je domaćinu poništio pogodak koji su suci na terenu priznali, a istovremeno je Poljacima priznao pogodak koji je poništen nekoliko minuta kasnije na intervenciju pomoćnog suca.

Dodamo li tome da je VAR potvrdio poništavanja gola Marija Ćuže zbog zaleđa onda je jasno kolike su frustracije bile kod domaćina na tu skupu tehnologiju.

- Teška srca moram čestitati Legiji na pobjedi, ali ne mogu se oteti dojmu da smo nezasluženo izgubili. VAR nam nikako nije bio naklonjen, ne znam kakve su linije povlačili iz VAR sobe, ali definitivno nije otišlo na našu stranu. Takav je nogomet, nekad ti da, nekad uzme. Nadam se samo da će nam se vratiti u nekoj od sljedećih utakmica - kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić poslije utakmice.

Kada je ljetos napravljen ždrijeb skupina Konferencijske lige i kada je Zrinjski svrstan u skupinu E zajedno s Aston Villom, Alkmaarom i Legijom malo tko se zanosio očekivanjima da bi se moglo proći dalje, eventualno da se uzme koji bod i po mogućnosti ne osramoti. Nakon tri odigrana kola Zrinjski ne samo da se nije osramotio, nego i dalje ima realnu priliku da prođe skupinu, što je u ovakvom društvu ipak veliki uspjeh.

- Ako izuzmemo bodove koje smo osvojili, najveća pobjeda dosad je što smo pokazali da možemo igrati sa svima. Legia je došla s četiri vezana poraza, ali momčad koja dobije Aston Villu jasno da ima kvalitetu. Jasno je i da je Aston Villa ovdje najkvalitetnija, oni zadnjih 20 godina nisu bili jači. Što se nas tiče, ako budemo ovako nastavili sigurno da ćemo još nekome otkinuti koji bod - zaključio je Krunoslav Rendulić.

Linker
24. travanj 2024 23:33