Son Heung-Min

 AFP
SADA JE SLUŽBENO

UEFA se očitovala o utakmici Tottenhama! Vatreni i društvo već su bili u Londonu kad su saznali vijest

‘Situacija je ozbiljna, svi smo malo uplašeni‘ - kazao je još u srijedu menadžer Tottenhama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. prosinac 2021. 11:28

Tottenham i Rennes ipak neće danas istrčati na teren Londonu, hrvatski reprezentativni veznjak Lovro Majer imat će slobodan dan. Utakmica 6. kola UEFA Konferencijske lige bila je pod upitnikom nakon što je londonski klub objavio da je svlačionicu poharao koronavirus, ali sve do četvrtka prije podne UEFA se nije službeno očitovala. Spursi su u srijedu izvijestili kako imaju osam pozitivnih igrača (među kojima je navodno i Korejac Son), te petoricu zaraženih članova stručnog stožera.

''Možemo potvrditi da se utakmica Tottenhama i Rennesa neće odigrati. Daljnje informacije objavit ćemo uskoro'', priopćila je u četvrtak UEFA.

Tottenham je još jučer objavio kako se utakmica neće odigrati nakon više pozitivnih testova na covid-19, te kako je engleski Zavod za javno zdravstvo savjetovao zatvaranje dijela trening centra namijenjenog prvoj momčadi u interesu zdravlja i sigurnosti igrača i zaposlenika. Na priopćenje Spursa reagirao je francuski klub, koji je odluku Tottenhama o neigranju nazvao jednostranom, te je optužio suparnika za 'nedostatak fair-playa'.

''Predstavnik Tottenhama nije želio objaviti koliko je igrača zaraženo covidom, a pravila nalažu da se utakmica mora odigrati sve dok momčad ima 13 igrača i jednog vratara. U srijedu poslije podne Tottenham je e-mailom potvrdio da će se utakmica odigrati, da bi nas nakon slijetanja u London obavijestio o promjeni svoje namjere'', priopćio je Rennes.

Utakmica za Majera i društvo nema rezultatski značaj jer su već ranije osigurali plasman u eliminacijsku fazu natjecanja i to kao pobjednici skupine, dok Spursima za prolaz treba pobjeda.

- Situacija je ozbiljna, svi smo malo uplašeni - kazao je u srijedu menadžer Tottenhama Antonio Conte.

Nakon ove odgode jako je izgledna još jedna. Spursi su u nedjelju trebali gostovati kod Brightona u 16. kolu Premier lige, ali su izgledi za odigravanje tog susreta minimalni.

Linker
20. travanj 2024 04:03