ANTE CIZMIC Cropix
STRIJELAC BIJELIH

Uremović: Kada se određeni igrači pripreme, onda će to izgledati jako dobro

"Tamo nas očekuju mnogo drugačiji uvjeti. Igra se na umjetnoj podlozi", naglasio je stoper Hajduka
Piše: SDObjavljeno: 26. srpanj 2024. 08:17

Iskusni stoper Filip Uremović zabio je prvi ovosezonski pogodak Hajduka u 2:0 pobjedi protiv HB Torshavna u prvom susretu 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige.

- Zasluženo smo pobijedili. Možda je moglo biti i uvjerljivije od 2:0, ali i ovo je dobar zalog za budućnost, za drugu utakmicu – rekao je Uremović u mix zoni poljudskog stadiona, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Je li lijepa akcija iz kornera kod pogotka kada ste zabili bila uigrana kombinacija?

- Dosta vježbamo prekide, vidi se da je bilo dosta šansi. Šteta što iz toga nije pao još koji gol. Mislim da su tu dosta tanki iako su momčadi iz Farskih otoka poznate po skok igri, ali nadskočili smo ih danas. Sretan sam zbog gola, ali još i više zbog pobjede.

Bila su to dva različita poluvremena, u prvom je napadao Hajduk, stvarao prilike, u drugom ste malo stali, pali.

- Ne bih rekao da smo pali, oni su nas dobro stisli, praktički sa šest igrača na šest. Onda smo ostali gore četiri na četiri i probali tako igrati, na taj forte gdje je svaki pas opasan za njihov gol. Šteta što se gore nije nešto izrealiziralo. Sve u svemu odigrali smo dobru utakmicu, radili smo ono što je htio trener i što je najvažnije bili smo kompaktni.

Je li Hajduk napravio veliki korak prema sljedećoj rundi?

- Sigurno, ali moramo odraditi još jednu cijelu utakmicu. Tamo nas očekuju mnogo drugačiji uvjeti. Igra se na umjetnoj podlozi. Na to se moramo pripremiti.

Ambijent?

- Čestitam navijačima na predivnoj atmosferi. Pred ispunjenim Poljudom je uvijek lijepo igrati. No, ništa još nije gotovo, trebamo se okrenuti idućoj utakmici i to završiti.

Koliko ovaj Hajduk još ima rezervi, koliko još može bolje?

- Sigurno možemo bolje. Oni su u kontinuitetu utakmica, igraju ligu. Nama je ovo bila prva službena utakmica. Vjerujem da će to biti jako dobro kada se određeni igrači spreme, pripreme, kada se proširimo. Ne smije se danas nikog podcijeniti, danas svi igraju nogometu. Idemo gore opet pobijediti i proći dalje. Već smo odradili par treninga na umjetnoj travi. To je potpuno drugačiji stil nogometa. Oni na umjetnoj travi igraju još više od vratara. Odradit ćemo i mi nekoliko treninga na umjetnoj travi da se što bolje pripremimo.

Torshavn će se morati otvoriti što bi Hajduku moglo olakšati posao?

- Oni su gore igrali četiri na četiri, tu je svaka greška gol. U drugoj utakmici moramo biti malo smireniji u njihovih 16 metara pa će biti još golova - naglasio je Uremović.

Linker
26. kolovoz 2024 09:00