ANTONIO BALIC Cropix
DRUGA PRETKOLA

Večer Hrvata u Europi: Zekić traži nastavak bajke sa Sarajevom, Kotarski u misiji protiv BiH prvaka

Osim u Ligi prvaka, uzvrati će se danas odigrati i u 2. pretkolu Konferencijske lige
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. srpanj 2024. 18:52

U srijedu će se okončati druga kvalifikacijska runda Lige prvaka. Na rasporedu je sedam uzvratnih dvoboja u kojima će šest momčadi braniti prednost ostvarenu prošlog tjedna, dok su jedinu utakmicu bez pobjednika odigrali FCSB i Maccabi Tel Aviv. Izraelski prvak će rumunjskog dočekati na neutralnom terenu u Budimpešti, tako da i nema prednost pravog domaćeg terena.

Za razliku od tog okršaja, neki su već riješeni prošlog tjedna. Prije svih, plasman u 3. pretkolo može slaviti poljski prvak Jagiellonia, koja je iz Panevežysa kući donio čak četiri pogotka viška. Dalje će sigurno i Bodo/Glimt, koji kod RFS-a u Rigi također brani čak četiri pogotka prednosti i nakon što ih obrani, za play-off Lige prvaka igrat će upravo protiv Jagiellonije. Danski prvak Midtjylland je kod andorskog UE Santa Colome slavio s 3:0 i jasno je da tu prednost kod kuće neće ispustiti već će se u sljedećem kolu susresti s mađarskim Ferencvarosom. Ista je situacija i s kijevskim Dynamom, koji je u poljskom Lublinu demolirao Partizan sa 6:2. I tu je sve čisto, u Beogradu ne treba očekivati senzaciju.

image
FOT. KACPER PACOCHA/400MM.PL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Fot. Kacper Pacocha/400mm.pl/imago Sportfotodienst/profimedia

Više od pola posla odradio je Ludogorec, koji ipak nije toliko spokojan. Kod kuće je s 2:0 bio bolji od Dinama iz Minska, što je zaostatak koji se može stići, no s obzirom da se uzvrat igra u mađarskom Mezokovesdu, dinamovcima je posao dosta otežan. S obzirom na rezultat prve utakmice, otvoreno je i u Banjoj Luci, no tu gosti stižu kao veliki papirnati favoriti. Borac je iz Soluna donio poraz od samo 2:3 i među njegovim navijačima vlada euforija, koju potpiruje i trener Mladen Žižović:

- Nadam se da ćemo ponoviti igru iz Soluna, ali da će rezultat biti drugačiji. Želja nam je bila da budemo nogometno živi i da u ambijentu kakav očekujemo napravimo prvoklasno iznenađenje, a to je da izbacimo grčkog prvaka.

Vlada euforija

Jasno, PAOK je veliki favorit, njegov trener Mircea Lucescu svjestan je opasnosti koju donosi dvoboj s prvakom BiH, no jasno poručuje da ih ništa osim prolaza ne bi zadovoljilo. Vrata gostiju trebao bi braniti hrvatski vratar Dominik Kotarski.

image
JAKOV PRKIC Cropix

Osim u Ligi prvaka, uzvrati će se danas odigrati i u 2. pretkolu Konferencijske lige. Hrvatski trener Zoran Zekić sa Sarajevom ide na gostovanje u Trnavu, nakon što njegova momčad u domaćem dvoboju nije iskoristila niz prilika i utakmica je završila 0:0. I atmosfera oko Sarajeva je euforična, oko 600 navijača Sarajeva očekuje se na tribinama stadiona Antona Malatinskog, a Spartak ima velikih problema s izostancima, fali mu čak osam ozlijeđenih igrača.

- Igramo protiv vrlo kvalitetnog suparnika gladnog uspjeha koji osjeća da nas može proći, ali i mi imamo isti osjećaj, samo u našu korist. Šanse nakon prve utakmice u Sarajevu su sada podjednake, no uz pomoć tribina vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata - kazao je trener domaćina, Michal Gašparik.

Linker
13. rujan 2024 20:20