Screenshot
HRVATI PRIJATELJI I UZOR

VIDEO Dinamo dugo nije doživio ovakvu bratsku dobrodošlicu: ‘Najveći klub koji nam je do sad došao!‘

UEFA je zabranila dolazak Dinamovih navijača, a Ballkani je onda dio ulaznica poklonio Hrvatima iz Janjeva
Piše: Augustin PalokajObjavljeno: 04. listopad 2023. 16:36

Nogometni klub Ballkani iz Suhareke je emotivnim videouratkom najavio utakmicu s Dinamom iz Zagreba koja se u okviru Konferencijske lige igra u četvrtak na stadionu Fadil Vokrri u Prištini. Na tom videu legende ovog kluba, sadašnji igrači i predsjednik izražavaju divljenje Dinamu i općenito hrvatskom nogometu. Prisjećaju se kako su i Dinamo i Hajduk u vrijeme bivše Jugoslavije imali velik broj navijača na Kosovu. Predsjednik kluba kaže da će utakmica protiv Dinama biti ‘bratska utakmica‘.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ballkani je odlučio da za utakmicu protiv Dinama dodijeli besplatno 40 ulaznica za hrvatsku zajednicu u Janjevu na Kosovu koja stotinama godina živi u tom gradiću.

Sama činjenica da Ballkani uopće igra s Dinamom u nekom europskom natjecanju mnogima je na Kosovu kao san. Ballkani je prvi klub u povijesti Kosova koji se uspio kvalificirati u skupinu jednog europskog natjecanja.

Ovo je drugi put da je to uspio. A Dinamo smatraju najvećim klubom koji je do sada igrao na Kosovu. Bez obzira na divljenje i simpatije prema Dinamu, na poruke da se neće ljutiti ako izgube, nadaju se da Ballkani biti uspješan u utakmici koja počinje u 18.45 (četvrtak).

Linker
16. svibanj 2024 11:15