BRUNO FAHY Afp
RASPIŠTOLJENI HRVATI

VIDEO: Hrvat pogotkom srušio snove Zorana Zekića, Budimir zabio za veliki preokret, Osasuna sve upropastila

Momčad bivšeg trenera Slaven Belupa do poluvremena je nadoknadila ostatak, ali ostala bez plasmana
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 22:26

Izuzev play-off ogleda Sparte iz Praga i zagrebačkog Dinama u borbi za Europsku ligu, odnosno Rijeke i Lillea u borbi za Konferencijsku ligu, dva su igrača hrvatske putovnice postigla pogodak u spektaklu europskog četvrtka.

Dugogodišnji povjerenik Astane Marin Tomasov zabio je presudni zgoditak na gostovanju kod Partizanija iz Tirane (1:1, uk. 2:1), kojeg predvodi Zoran Zekić. U prvoj utakmici playoffa za KL, Astana je na domaćem terenu slavila 1:0, a u uzvrat je bolje krenuo Partizani postigavši pogodak u 25. minuti preko Archangea Dieudonnea Bintsouke.

U tom trenutku Zekić je imao garantirane produžetke i živu nadu za plasman u Europu, no na samom početku drugog dijela Tomasov mu je "srušio snove". Igrala se 46. minuta, nekadašnji igrač Rijeke najviše je skočio na ubačaj s lijeve strane i matirao domaćeg vratara Qirkoa. Unatoč presingu, Zekićeva momčad nije uspjela ponovno zatresti mrežu Astane, stoga će Kazahstanci na račun Tomasovljevog pogotka proslaviti plasman u KL.

POGODAK MARINA TOMASOVA POGLEDAJTE OVDJE

Ante Budimir također se upisao u strijelce, kao i obično, onda kada Osasuni najviše zatreba, ali ni to nije bilo dovoljno za španjolsko slavlje. Club Brugge na svom je travnjaku nadoknadio dva pogotka minusa i izborio 2:2, odnosno ukupnih 4:3 i prolaz u KL.

Johan Mojica doveo je Osasunu u vodstvo u 27. minuti, da bi Budimir u 53. povećao prednost na 2:0. Ruben Pena ubacio mu je s desne strane, a bivši reprezentativac Hrvatske bez poteškoća je nadskočio čuvare i donio prednost koja je u tom trenutku vrijedila i plasman u KL. No, sve se raspalo u razmaku od tri minute. Igor Thiago u 73. minuti zabio je za 1:2, a zatim i Andreas Skov Olsen za remi vrijedan ukupne 4:3 pobjede Club Bruggea.

POGODAK ANTE BUDIMIRA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
28. travanj 2024 06:13