TOM DUBRAVEC Cropix
SPORAN DETALJ

Video: Je li Hajduk oštećen za penal? Pogledajte situaciju zbog koje su navijači dobili slom živaca

Nikad nećemo doznati što bi na koncu bilo, da je na Poljudu postojala pomoć iz VAR sobe.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 22:58

Je li Hajduk oštećen za penal u 43. minuti utakmice? Krovinović je pogodio jednog igrača Vitorije, koji je pokušao nogom izbiti loptu, ali ona mu se nespretno odbila u poprilično ispruženu ruku, koja je ibla daleko od tijela. Sudac nije pokazao na 11 metara, a u ovoj fazi pretkola Konferencijske lige nemamo VAR.

Kontaktirali smo sinoć nekoliko hrvatskih sudaca, ali nismo dobili čvrst odgovor. Neki kažu da to nije penal, jer portugalski igrač nije imamo nikakvu kontrolu lopte, nakon što mu se odbila od noge. Drugi bi pak to svirali, jer "tko mu je kriv što nije dobro udario loptu".

>>> SPORAN DETALJ POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
ANTE CIZMIC Cropix

Umjesto konačne presude izvući ćemo jedan primjer iz utakmice koja se igrala u utorak navečer, između Royal Uniona i Rangersa. U 76. minuti domaći su poveli 2:0 iz penala, kojem je prethodila čudna situacija. Naime, lopta se u spornom trenutku najprije odbila od igrača Rangersa, a onda udarila u ruku njegovog suigrača koji je bio u neposrednoj blizini i nikako nije mogao izmaknuti ruku. Uključio se VAR - to je sraz pretkola Lige prvaka gdje postoji VAR - te je njemački sudac koji je sjedio u VAR sobi pozvao glavnog suca Peljtu (BiH) i ovaj je odlučio pokazati na 11 metara.

Sporni penal koji nije sviran u Splitu realno je bio bitno očigledniji od onog sviranog u Belgiji. No, nikada nećemo doznati što bi bilo na Poljudu da je postojao VAR...

Linker
16. travanj 2024 09:38