Armada

 Sports Press Photo/ddp Usa/profimedia
JOŠ JEDNA SRAMOTA

VIDEO: Navijači Rijeke iz sveg glasa pjevali ozloglašenu pjesmu i vrijeđali Marka Livaju

Rijeku tako uz težak poraz očekuje i visoka financijska kazna UEFA-e
Piše: SNObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 22:04

Rijeka je protiv Olimpije doživjela jednu od najvećih sramota u povijesti kluba. Slovenci su Rijeku svladali 5:0, a izuzev grozne predstave na terenu, navijači Rijeke su također bacili mrlju na svoj klub, ali i na cijeli hrvatski nogomet.

U 60. minuti navijači Rijeke smješteni na južnoj tribini stadiona Stožice izazvali su prekid. Prvo su bakljama zasuli kazneni prostor u kojem je bio vratar Olimpije Vidovšek, a zatim su počeli bacati baklje i na zapadnu tribinu gdje su bili smještene pristalice domaćeg sastava.

To je izazvalo reakciju glavnog suca utakmice, Švicarca Schnydera koji je naredio igračima oba sastava da napuste travnjak dok se ne steknu uvjeti za nastavak, a to se dogodilo nakon pola sata kada su pripadnici Armade udaljeni sa stadiona. Rijeku tako uz težak poraz kojim će završiti svoje sudjelovanje u eurokupovima ove sezone očekuje i visoka financijska kazna UEFA-e.

Izuzev samog prekida, navijači Rijeke su ponovno pjevali ozloglašenu pjesmu "Umri Livaja". Umjesto refrena "Freed from desire", navijači su pjevali refren u kojem žele smrt bivšem hrvatskom reprezentativcu i napadaču Hajduka Marku Livaji.

Ovo im nije prvi puta da ovo pjevaju, a u jednom navratu su izradili i naljepnice. Sve u svemu, mračan dan za hrvatski i riječki nogomet.

Linker
05. rujan 2024 10:50