ANGELOS TZORTZINIS Afp
ČOVJEK ODLUKE

VIDEO: Nema straha za Hajduk? Pogledajte što je Livaja već napravio protivniku koji opasno prijeti Bijelima

Navijači Hajduka se već pripremaju na europski sraz protiv grčkog PAOK-a
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. srpanj 2023. 10:23

Istina je da će se u cijeloj priči pitati nešto i izraelski Beitar, ali većina je mišljenja da će PAOK to proći s lakoćom i izboriti svoj dvomeč protiv Hajduka.

I najbolji igrač Hajduka Marko Livaja ima veliko iskustvo protiv crno-bijelog kluba iz Soluna. Proveo je tri i pol godine u AEK-u iz Atene prije nego je prešao u Hajduka, a utakmice ta dva grčka kluba se smatraju velikim i ljutim derbijima, piše Slobodna Dalmacija.

No, snašao se Livaja sasvim dobro u vatrenoj atmosferi, prvi gol koji je zabio u dresu AEK-a je bio upravo klubu iz Soluna, u studenom 2017. godine. Zabio je za 1:0, i to kada je njegova momčad imala igrača manje, a njegov gol je na kraju i presudio utakmicu.

Na zimu 2019. je odličnim ubačajem asistirao za izjednačenje i konačnih 1:1, a u rujnu iste godine je iz slobodnog udarca opet lijepo asistirao, i opet za 1:1.

Nekih pola godine prije nego je napustio Grčku i vratio se gdje pripada, zadnji put je pomogao srušiti crno-bijele iz Soluna. U ligaškoj utakmici je zabio jedanaesterac za konačnih 0:2.

Zna Marko itekako zabiti, ali i asistirati protiv PAOK-a, dva gola i dvije asistencije, pa ako se i susretnu Hajduk i grčki klub, neka se i ta statistika promijeni.

Linker
23. svibanj 2024 13:48