RONALD GORSIC Cropix
KAOTIČNA UTAKMICA

VIDEO: Novi bolan poraz Dinama, VAR masakrirao Modre! Zagrepčanima poništen pogodak u sudačkoj nadoknadi

Viktoria je slavila s minimalnih 1:0 golom iz jedanaesterca u 35. minuti
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 09. studeni 2023. 20:51

VIKTORIA - DINAMO 1:0 (Chory 35. (11m))

PLZEN Gradski stadion. Gledatelja: 11.084. Sudac: Tasos Sidropoulos 6. Pomoćnici: Kostaras i Dimitriadis. Četvrti sudac: Papadopoulos. VAR: Papapetrosu. AVAR: Manouchas.

VIKTORIA (3-4-3): Stanek?6,5 - Dweh?6,5, Hranač 7, Jemalka 6,5 - Kopić 6, Traore 6,5 (Od 90.+1 Skyora -), Kalvach?6,5, Cadu 6,5 - Jirka?6 (od 90.+1 Hejda), Šulc 6,5 (Od 74. Bucha -) - Chory?⚽7 (Od 74. Kliment?-)

DINAMO (3-4-1-2): Zagorac 6,5 – Ristovski ?6, Perić 6, Perković ?6,5 – Kaneko 5,5 (od 88. Marin ?-), Mišić 5,5, Bulat 5,5 (od 46. Sučić 6), Ljubičić 5,5 (od 78. Moharrami -) – Baturina 6 – Emreli 5 (od 46. Kulenović 6), Špikić 5,5 (od 66. Vidović 5,5). TRENER: Sergej Jakirović 5,5.

Igrač utakmice: Tomaš Chory.


GOL VIKTORIJE ZA VODSTVO POGLEDAJTE OVDJE.

Dinamo je opet razočarao, opet je podbacio. Modri su izgubili i treću utakmicu zaredom u Konferencijskoj ligi, treći put zaredom nisu postigli pogodak. Nisu to uspjeli Ballkaniju, niti dva puta Viktoriji. Česi su dva puta uzastopce pobijedili Jakirovićevu momčad iz jedanaesteraca, osigurali prvo mjesto u skupini, a Dinamo je nakon četiri kola -zadnji! Niti najveći pesimisti nisu mogli predvidjeti takvu situaciju. Naravno, ništa još nije izgubljeno za Modre, još se može proći skupina, još ostaju utakmice s Astanom na gostovanju i Ballkanijem kod kuće. Međutim, ovakav Dinamo kakav smo gledali jučer ne nudi neku nadu... Modri su uzdrmani, biti će im teško popraviti ovu europsku priču. Danas su protiv sebe imali i VAR, jednom je intervenirao i poništio već dosuđeni jedanaesterac, a u sudačkoj nadoknadi javio se zbog zaleđa i tako poništio pogodak Kulenovića. Kad ne ide, onda stvarno ne ide. Teška su vremena pred Dinamom, u nedjelju ovakvu poljuljanu modru momčad čeka nabrijana Rijeka u HNL-u.

image
RONALD GORSIC Cropix

Modri su dobro otvorili utakmicu, već na samom začetku, Ristovski je izvrsno opalio s nekih osamnaest metara, ali je Stanek odlično obranio. Iz te obrane rodio se korner, nakon ubačaja Kaneka, Perić je najviše skočio i glavom loptu poslao pola metra od vratnice. Nakon tih početnih naleta Jakirovićevog sastava, priča s terena se ustabilila, uravnotežila, makar je izgledalo da Dinamo ipak kontrolira događaje na travnjaku. Podsjećalo je malo na maksimirsku utakmicu, Viktorija je dugim loptama pokušavala pronaći svoje napadače Choryja i Jirku, ali bez uspjeha, modra trojka u zadnjoj liniji bez problema je rješavala te ideje domaćina. Onda su Česi uspjeli loptu poslati u mrežu, to je autorizirao Chory, ali je sudac dosudio prekršaj nad Zagorcem. U tim trenucima je Viktorija preuzela inicijativu, zbivanja su se preselila na polovicu Modrih. Bilo je i nekih situacija u šesnaestercu zg-kluba koje su mirisale na opasnost, ali nije to bilo ništa ozbiljno. Iako je ponekad izgledalo da ima malo panike, na koncu je modra obrana, uz određene poteškoće i ponekad ‘uzbudljivo‘ riješila sve te rebuse. Međutim, bio je to uvod u tragičnu priču prvog poluvremena.

image
RONALD GORSIC Cropix

Dogodilo se isto kao u Maksimiru. Nevjerojatan copy paste. Nakon kornera, Mišić je igrao rukom u skoku s Kopicem i bio je to jedanaesterac za Viktoriju. Opet neopreznost, opet greška. Opet dekoncentracija, i to tako iskusnog igrača kao što je Josip Mišić. Isto kao prije dva tjedna, iz jedanaesterca je pogodio Chory. Nakon vodstva, domaćinu su mogli i podebljati vodstvo, ali Zagorac je bio u formi. Obranio je udarac Kalvacha, onda su još pucalo Dweh i Cadu, ali lopta nije pogodila Dinamovu mrežu. Imali su Jakirovićevi dečki dosta sreće u tim događajima. Mogli su Česi u tinm trenucima čak i riješiti utakmicu. Mogli su to napraviti i u samoj završnici prve dionice, opet nakon kornera. Pucao je Kopic, lopta je lutala po šesnaestercu Modrih, na kraju ju je uhvatio Zagorac. A onda je Chory u posljednjoj minuti prvog poluvremena promašio - nemoguće. Nakon ubačaja s krila, uhvatio je loptu dva metra od gola ali užasno loše je reagirao, samo je dobacio lagano do Zagorca koji mu je mogao kazati; ‘hvala‘. Moglo je to prvo poluvrijeme završiti jako loše za Dinamo, Česi su se u njegovoj zavšnici ispromašivali. Modra obrana djelovala je kao veteranska skupina ‘over 40‘ koja jednostavno nije bila brza, nije bila skočna, bila je - nikakva.

image
RONALD GORSIC Cropix

Druga dionica počela je udarcem Mišića s nekih dvadesetak metara, ali iskupljenje za skrivljeni jedanaestarac nije uspjelo. Nakon toga Špikić je imao sjajnu priliku, nakon dodavanja Ljubičića, pucao je s nekih petnaestak metara, ali je promašio cilj za nekih pola metra. Kao i Kulenović glavom petnaestak minuta kasnije. Dinamo je bio bolji u drugom poluvremenu. Dvadeset minuta prije kraja sudac je pokazao na - jedanesterac za Dinamo. Pucao je Mišić, vratar Stanek je loše reagirao, lopta mu se odbila od prsa, na nju je naletio Baturina, činili se da ga je oborio vratar Viktorije. Međutim, pozvali su suca iz VAR sobe, pogledao je tv ekran i - poništio svoju odluku. Dinamova klupa bila je jako ljuta, ali što im je to vrijedilo... U trećoj munuti sudačke nadoknade Kulenović je glavom zabio nakon centrašuta Ristovskog, ali asistent je nažalost bio u zaleđu i od gola nije bilo ništa.

Evo i zavšrne statistike:

image

Viktoria - Dinamo, završna statistika

SOFASCORE

90.+10 KRAJ! Dinamo nije uspio izjednačiti. Viktoria je pobijedila s minimalnih 1:0 golom iz penala. VAR i grčki sudac su izgleda bili prejaki za Modre.

90.+8? Žute kartone dobili su Stanek, Kliment, Dweh i Kalvach (Viktoria), te Marin (Dinamo).

90.+4 PONIŠTEN GOL! Kulenović glavom zakucava loptu u mrežu nakon asistencije Ristovskog. Baturina je ubacio, Perković uposlio Ristovskog, Ristovski vratio na pet metara, a Kulenović proslijedio loptu u mrežu.

VAR je nekoliko minuta provjeravao situaciju i zaključio da se radi o zaleđu. Dinamo je tako ostao bez izjednačujućeg gola.

90.+3 Kulenović je sada opalio iskosa, ali brani mu Stanek. Bila je ovo jedna od boljih prilika Modrih na susretu.

90.+1? Igrat će se još osam minuta sučeve nadoknade vremena.

90.+1⇔Dvostruka zamjena kod Viktorije. Izašli su Jirka i Traore, a u igri su Hejda i Sykora.

89. Marin je probao glavom, ali izgleda da je bolje da nije ni probao. Jako loš udarac.

87.⇔ Izašao je Kaneko, ušao Marin (Dinamo).

86. Krenuo je Dinamo u kontru, no Kaneko se malo ipak previše zaigrao i prilika je propala.

84. Bucha je pucao snažno nakon nove greške Dinamove obrane. Srećom, preko gola.

79.⇔ Iz igre izlazi Ljubičić, a u igri je Moharrami (Dinamo).

74.⇔ Dvostruka izmjena kod Viktorije. Iz igre su izašli Šulc i Chory, a u igri su Bucha i Kliment.

72.? Požutio je Jakirović koji je poludio nakon niza dvojbenih odluka suca,

70. NIŠTA OD PENALA! Vrlo dvojbena odluka suca. Grk je na VAR-u gledao igranje rukom umjesto da je gledao prekršaj golmana na Baturini.

68. PENAL ZA DINAMO! Pucao je Mišić, a na odbijenu loptu je natrčao Baturina kojeg je srušio Stanek. Sudac nije odmah sudio penal, ali onda je nakon nekog vremena ipak promijenio odluku i sudio penal.

67.⇔ Izašao je Špikić, u igri je Vidović (Dinamo).

66. Kulenović je probao zabiti glavom nakon ubačaja Ljubičića, ali puca preko gola.

62.?Žuti karton dobio je Jirka (Viktoria).

59. Dvije minute sada su potrošili suci kako bi popravili slušalice pomoćnika...

57. Špikić je opalio pokraj gola.

55. Dinamo je i dalje bezidejan i ne izgleda kao da će uskoro zabiti. Pokušavaju Modri, imaju i posjed, ali ne pucaju po golu.

50.? Žuti karton dobio je Perković (Dinamo).

49. Špikić je pokušao ubaciti i pogodio je domaćeg igrača u ruku. Sudac nije ni pomislio suditi penal. Sergej Jakirović je poludio na klupi.

47. Mišić je pucao, ali daleko pokraj gola.

46.⇔ Sergej Jakirović se odlučio za dvije zamjene. U svlačionici su ostali Emreli i Bulat, a u igri su Kulenović i Sučić.

46. Počeo je drugi dio!

?Komentar našeg Dražena Antolića:

Josip Mišić još je jednom pogreškom i skrivljenim kaznenim udarcem gurnuo Dinamovu glavu ispod vode, sada je već na desetak kikseva ove godine koji su išli od lošeg do kriminalnog i uništavali Modre. Ionako psihički labilna ekipa pretrpjela je težak udarac ni iz čega, zbog toga što Mišić skače s visoko podignutim rukama u zrak, pa je dobro da nije do kraja poluvremena i jače stradala jer potpuno se raspala. Dinamo igra meko, bez agresije, njegovi se igrači traže po terenu dok je Viktoria jasna i okomita, iako ne pretjerano kvalitetna, no za ovakvog suparnika dovoljno.

Može li to ikako Dinamo okrenuti? Trebalo bi sreće. Osim toga Kaneko nije igrač za desnog bočnog kad mora pokrivati cijelu dužinu terena. Ali to je samo jedan od problema...

Dinamo ima veći posjed lopte, ali to je jedino što Modri imaju danas.

image

Statistika na poluvremenu

SOFASCORE

45.+2 KRAJ PRVOG DIJELA! Dinamo ne izgleda dobro, a još i gubi s 1:0. Modri su dobro krenuli u susret, ali onda i pali. Obrana ima jako puno kikseva i čudo je da domaćin ne vodi i s više razlike.

Jedini gol postigao je Chory iz penala nakon što je lopta Mišića s leđa pogodila u ruku u Dinamovom šesnaetsercu.

45.+1 Chory je sada opet bio u velikoj prilici, ali izvukao se Dinamo. Morat će Jakirović u poluvremenu probuditi ekipu ako želi do bodova.

44. Zagorac je sada pokupio loptu nakon kornera i tako spriječio novu opasnost.

38. Zagorac je sada spasio Dinamo! Napadač Viktorije je sjajno opalio, a Zagorac još bolje obranio i ostavio Dinamo na životu.

35.⚽GOL! Viktoria vodi 1:0. Zabio je Chory iz dvojbenog penala nakon što je lopta s leđa pogodila Mišića u ruku u šesnaestercu Dinama.

Gol pogledajte OVDJE.

34. PENAL ZA VIKTORIJU! Mišića je lopta pogodila u ruku s leđa i sudac je to sudio kao penal.

► Doosan Arena prima 11 tisuća gledatelja, sat vremena prije početka utakmice bilo smo obaviješteni da je stadion rasprodan. Tribine su se punile sporo, dvadeset minuta prije starta, vidjeli smo mnogo slobodnih mjesta na tribinama. Navijači Viktorije dolaze na utakmice očito u posljednji trenutak. Domaćini su od starta žestoko bodrili svoju družinu, a na tribinama osvanuo detalj posvećen Bad Blue Boysima. Više pročitajte OVDJE.

image
Cropix

30.? Žuti karton dobio je Chory (Viktoria).

28. ? Žuti karton dobio je Ristovski (Dinamo) zbog prigovora.

24. Dinamova obrana pliva i teško se snalazi kada su u napadu Česi. Domaćin je čak i zabio, ali gol je poništen zbog faula na golmanu Dinama. Tomas Chory je naskočio na Zagorca i to je jasan prekršaj koji je potvrđen i u VAR sobi.

19. Velika greška Dinamove obrane dovela je do neugodne prilike Jirke, ali srećom se sve dobro završilo.

Takuro Kaneko danas je dobio priliku od prve minute.

image
CROPIX

15. Imali su domaćini sada korner, no nisu uspjeli opasnije zaprijetiti Dinamu.

10. Dinamo pritišće domaćina i ima inicijativu, ali i dalje mreže miruju.

8. Novi korner za Dinamo. Lopta se nakon udarca Baturine odbila od braniča u korner.

6. Kakva šansa Dinama! Ristovski je opalio s ruba šesnaesterca, ali opružio se domaći vratar Stanek i obranio njegov pokušaj.

5. U prvih pet minuta nismo vidjeli nikakvo uzbuđenje. Dinamo djeluje rastrčano, dok Česi već od prvih minuta odugovlače i kradu vrijeme.

1. Počeo je susret u Plzenu! Naprijed Plavi!

Sve je spremno za početak susreta u Češkoj.

image
ANDRO POLIć

Dinamovi suparnici u skupini, Astana i Ballkani, igrali su svoj međusobni susret od 16:30 i remizirali bez golova.

Uoči susreta Viktorije i Dinama, Česi su vodeća momčad s devet osvojenih bodova. Slijedi Astana sa četiri koliko ima i treći Ballkani, dok je Dinamo na posljednjem mjestu s tri osvojena boda.

Linker
01. rujan 2024 11:39