Joško Gvardiol je igrao 90 minuta u pobjedi RB Leipziga

 ANDER GILLENEA Afp
EUROPSKE LIGE

VIDEO: Pašalić, Olmo i Gvardiol osigurali iduću fazu Europske lige, Lazio ispao nakon dramatične utakmice

Odigrane su brojne utakmice Europske lige i Konferencijske lige, a uglavnom nije bilo iznenađenja
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 24. veljača 2022. 20:59

Osim Dinama i Seville, danas su u u Europskoj ligi svoje utakmice u ranijem terminu od 18:45 odigrali Lazio i Porto, Olympiakos i Atalanta i Real Sociedad i RB Leipzig. Lazio je u prvoj utakmici izgubio s 1:2 u Portugalu, a sada je u Rimu bilo 2:2.

Poveli su Talijani u 19. minuti pogotkom Immobilea koji možete vidjeti OVDJE., ali onda su gosti okrenuli rezultat. Najprije je Taremi izjednačio iz penala u 31. minuti, a onda Uribe na njegovu asistenciju i doveo Porto u vodstvo. Gol za izjednačenje pogledajte OVDJE, a pogodak za vodstvo iz 68. možete vidjeti OVDJE. To su vodstvo držali do pete minute sučeve nadoknade vremena kada je zabio Cataldi. Taj gol pogledajte OVDJE. Na kraju je ipak završilo 2:2 i dalje ide Porto.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Atalanta je s uvjerljivih 0:3 pobijedila Olympiakos u Grčkoj i tako potvrdila prolaz nakon što su i u prvoj utakmici slavili s 2:1. Talijane je u vodstvo doveo Maehle u 40. minuti, a njegov gol možete vidjeti OVDJE.

Za konačnih 0:3 je zaslužan Malinovsky koji je zabio dva komada. Najprije se u strijelce upisao u 67. minuti što možete vidjeti OVDJE, a onda i dvije minute kasnije što možete vidjeti OVDJE. Mario Pašalić je igrao do 56. minute kada ga je zamijenio Boga.

image
STEFANO NICOLI/SPEED MEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

RB Sociedad je s 1:3 pobijedio Real Sociedad, a Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za njemački sastav, dok je bivši dinamovac Dani Olmo zamijenjen u 79. minuti. U prvoj utakmici je bilo 2:2, a sada je goste u vodstvo doveo Orban u 39. minuti nakon što je Silva promašio penal. Taj gol pogledajte OVDJE.

image
ANDER GILLENEA Afp

Silva se iskupio golom u 59. minuti koji možete vidjeti OVDJE. U 67. Zubimendi vraća nadu Sociedadu golom koji možete vidjeti OVDJE, a konačnih 1:3 postavio je Forsberg iz penala koji možete vidjeti OVDJE.

Konferencijska liga: Prošli PSV, Bodo Glimt, Partizan, Marseille i Leicester

Piše: Hina

Nogometaši PSV-a, Bodo Glimta, Partizana, Marseillea i Lesicestera plasirali su u daljnje natjecanje nakon uzvratnih susreta doigravanja za osminu finala Konferencijske lige.

Bodo Glimt je napravio jedino iznenađenje svladavši i u Norveškoj škotskog giganta Celtica s 2:0. U Glasgowu su Norvežani slavili s 3:1 i glatko prošli s ukupnih 5:1. Josip Juranović je ostao na klupi Celtica.

Prvi gol Boda pogledajte OVDJE, a drugi OVDJE.

PSV je odigrao 1:1 i izbacio Maccabi u Tel Avivu nakon što su prvu utakmicu u Eindhovenu dobili Nizozemci s 1:0. Za Izraelce je nastupio Stipe Perica.

image
JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Jb Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia

Marseille je slavio u gostima kod azerskog Qarabaga s 3:0 i potvrdio prolaz nakon 3:1 pobjede iz prve utakmice. Duje Ćaleta Car je odigrao cijelu utakmicu za Francuze. Prvi gol Marseillea pogledajte OVDJE, drugi OVDJE, a treći OVDJE.

Partizan je u Beogradu s dva gola Gomesa s Zelenortskih otoka svladao prašku Spartu s 2:1 i potvrdio prolaz s pobjedom 1:0 iz Češke. Prvi gol Partizana pogledajte OVDJE, a drugi OVDJE. Gol Sparte pogledajte OVDJE.

Plasman dalje najuvjerljivije je izborio Leicester koji je slavio s 3:1 kod danskog Randersa, a ukupno 7:2. Prvi gol Leicestera pogledajte OVDJE, drugi OVDJE, a treći OVDJE. Počasni gol Randersa pogledajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 12:38