MARCO BERTORELLO Afp
DRAMATIČNA VEČER

VIDEO: Pogledajte kako je Juventus u zadnjim sekundama stigao do izjednačenja protiv Rakitićeve Seville

U četvrtak navečer odigrane su prve utakmice polufinala Europske lige i Konferencijske lige
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. svibanj 2023. 23:09

U četvrtak navečer odigrane su prve utakmice polufinala Europske lige i Konferencijske lige. Minimalnu prednost uoči uzvrata stekli su Roma, West Ham i Basel, dok su Juventus i Sevilla remizirali.

U Torinu se očekivala dominacija Juventusa, ali Sevilla je još jednom pokazala koliko joj ‘leži‘ ovo natjecanje. Talijanska momčad imala je dosta problema, kako u organizaciji igre prema naprijed, tako i u fazi obrane, gdje su gosti iz Andaluzije lako pronalazili prostore i kreirali prijetnje.

U 14. minuti Rakitić je pronašao Ocamposa koji je nadvisio Sandra i tukao glavom, no Szczesny je bio koncentriran.

Tri minute kasnije opet Ocampos glavom, ovaj put nakon kornera, ali je Juventusov vratar opet obranio. U 19. minuti Vlahović se našao u dvije prilike, no pokazalo se to kao lažna uzbuna jer je u oba navrata napadač domaćih bio u zaleđu.

Najbolju priliku imao je Ocampos u 25. minuti, no promašio je iz velike blizine. Iskupio se samo minutu poslije, s desne strane je asistirao Youssefu En-Nesyriju koji je postigao svoj 18. pogodak sezone u svim natjecanjima.

Prvo poluvrijeme zaključio je Ivan Rakitić odličnim udarcem s više od 20 metara, lopta je išla pod gredu, no Szczesny je otklonio opasnost.

Reagirao je Allegri već na poluvremenu, umjesto Mirettija i Kostića ušli su Chiesa i Iling Junior, i Juve je u nastavak ušao znatno odlučnije, ali je ipak ostao bez prave prilike. Slamka spasa mogao je biti kazneni udarac kojeg su domaći tražili u 86. minuti nakon kontakta Badea i Rabiota, ali se njemački sudac Siebert nije oglasio, na što je Allegri totalno izgubio živce...

A onda je u 7. minuti sudačke nadoknade Allianz stadion proključao. Pogba je glavom prebacio loptu na drugu vratnicu, a tamo je branič Federico Gatti iz blizine poentirao glavom za 1:1.

Inače, Gatti je zamijenio ozlijeđenoga kapetana Leonarda Bonuccija koji je nastupom protiv Seville postao šesti igrač u Juventusovoj povijesti s 500 nastupa u svim natjecanjima. Rekorder je Alessandro Del Piero sa 705 nastupa za Staru damu.

SAŽETAK UTAKMICE JUVENTUS - SEVILLA POGLEDAJTE OVDJE.

Roma i Bayer odigrali su vrlo oprezno prvo poluvrijeme. Obje momčadi odlučile su se na zatvaranje prilaza svojim vratima i čekanje prilike za kontru, a takav je pristup rezultirao ne osobito zanimljivim nogometom...

U nastavku su se Apotekari otvorili krenuvši po pogodak, a ostavljeni prostor iskoristio je u 63. minuti 20-godišnji domaći veznjak Edoardo Bove koji je nakon solo prodora servirao loptu Abrahamu. Vratar Hradecky je obranio, no Bove je odbijenu loptu spremio u mrežu za vodstvo Mourinhove momčadi.

Najbolju priliku za izjednačenje Bayer je imao u 87. minuti kad je Frimpong odbijenu loptu poslao po sredini gola, no domaći su spasili s gol-crte.

SAŽETAK UTAKMICE ROMA - BAYER POGLEDAJTE OVDJE.

West Ham je preokretom stigao do minimalne pobjede protiv AZ Alkmaara. Gosti su u Londonu poveli golom Reijndersa koji je u 42. minuti lijepo pogodio s 25 metara. Izjednačio je Said Benrahma iz kaznenog udarca u 67. minuti, a konačnih 2:1 postavio je Michail Antonio koji se najbolje snašao u gužvi nakon kornera u 76. minuti.

SAŽETAK UTAKMICE WEST HAM - AZ POGLEDAJTE OVDJE.

Sličan scenarij u Firenzi, no na Artemio Franchiju do preokreta je stigla gostujuća momčad, Basel. Za vodstvo Fiorentine zabio je glavom Arthur Cabral, a asistirao mu je također glavom Quarta Martinez u 25. minuti. Andy Diouf izjednačio je udarcem s ruba kaznenog prostora u donji lijevi kut u 71. minuti, a u 2. minuti sudačke nadoknade Mohamed Amdouni postavio je konačnih 1:2.

SAŽETAK UTAKMICE FIORENTINA - BASEL POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 14:33