DAMIR SKOMRLJ Cropix
KONFERENCIJSKA LIGA

VIDEO: Rijeka novom pobjedom izborila veliki europski okršaj, pogledajte golove s Rujevice

Jakirovićevi su nogometaši nakon 3:1 u Torshavnu slavili i s 2:0 na domaćem terenu
Piše: Siniša Lončar, SNObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 22:46

RIJEKA - B36 TORSHAVN 2:0 (Pašalić 14., Grgić 82.)

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Veiga ?, Galešić, Radeljić (od 46. Mitrović), Vukčević - Hodža, Selahi (od 64. Ilinković) - Pašalić ⚽ (od 72. Grgić⚽), Fruk (od 64. Liber), Janković (od 46. Djouahra) - Ivanović

B36 TORSHAVN (3-5-2): Lamhauge - Jonsson, Nattestad ?, Egilsson (od 79. Giessing) - Solheim, Johansen (od 79. Joensen), E. Nielsen (od 46. Hellisdal), Skandari (od 61. Šabala), Benjamisen - Przybylski, B. Nielsen (od 61. Knudsen)

RIJEKA - stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 6,934. Sudac: Oleksej Derevinskij (Ukrajina).


POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE.

Nogometaši Rijeke pred svojom su vjernom i brojnom publikom upisali još jednu pobjedu nad Torshavnom s Farskih Otoka i sa stopostotnim europskim učinkom odlaze u play-off Konferencijske lige gdje ih čeka francuski Lille.

Nisu se gosti na početku prepali punih tribina, još manje vrućine i skoro su šokirali Riječane. Radeljić je već u uvodnim sekundama "zaplivao" u jednoj situaciji na rubu kaznenog prostora, a Eli Nielsen se, srećom po domaćina, nije odlučio odmah na udarac nego se izvukao na stranu i ubacio, a Galešić očistio opasnost pored istrčalog kapetana Labrovića.

image
SOFASCORE ZA SN

U 7. minuti svoj je udarac s ruba kaznenog prostora isprobao i Johansen, Labrović je ovog puta bio siguran i mirno ukrotio pokušaj gostiju. Već minutu kasnije mogli su Riječani povesti iz kaznenog udarca da ga je sudac Derevinskij dosudio, očistio je Nielsen Veigu u kaznenom prostoru, bio je to klasičan faul, no ukrajinski sudac i njegovi pomoćnici ostali su nijemi...

Brzo je Rijeka preuzela konce igre u svoje ruke, već u 12. silovito je opalio Janković s ruba kaznenog prostora, no njegov je udarac završio u bloku, a već dvije minute kasnije domaćini su poveli. Izveo je Pašalić korner, lopta je u luku išla ravno prema golu, no dojma smo da je Egilsson istu skrenuo taman toliko da prevari nemoćnog vratara Lamhaugea i završi u njegovoj mreži za radost gotovo sedam tisuća navijača na tribinama.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Već tri minute kasnije Marco Pašalić ponovo je demonstrirao kakav "top" ima u svojoj ljevici, prohujala je lopta ovog puta pored desne vratnice, a sličan ishod bio je i deset minuta kasnije kada je svoj udarac isprobao Toni Fruk. Nanizao je prije toga u punom trku Ivanović dva, tri Farana i ostavio ih iza sebe te našao Fruka na 12-ak metara koji loptu šalje pored desne vratnice.

U 38. minuti ponovno je u glavnoj ulozi bio mladi Ivanović čiji je udarac iskosa s 10-ak metara blokirao gostujući branič Jonsson, iz petog kornera za Rijeku izostalo je veće uzbuđenje pred gostujućim vratima. Bez obzira na debeli rezultatski minus gostujući strateg Dan Brimsvik nije odustajao od svoje nogometne filozofije u kojoj su Farani često i s osam igrača branili svoju polovicu i kazneni prostor...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U nastavku smo gledali slični raspored snaga na terenu, Rijeka je uglavnom prijetila dalekometnim projektilima, a gosti su sramežljivo dolazili na polovicu domaćina samo nakon kakvog izborenog ubačaja sa strane ili prekršaja. Redale su se prilike ispred gostujućeg vratara, prvo je Fruk pokušao u 50., zatim i svježi Djouahra u 53., no prvi je udarac bio neprecizan, dok je udarac francuskog internacionalca u redovima Rijeke obranio gostujući vratar Lamhauge, najbolji pojedinac gostujuće momčadi u ovom susretu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Minutu nakon što je ušao umjesto Lindona Selahija, mladi Silvio Ilinković u 65. je bio nadomak svog prvijenca u bijelom dresu, ali njegov je udarac s 15-ak metara vršcima prstiju gostujući vratar "izvadio" ispod grede. Stigao je Pašalić i do svog drugog pogotka na susretu u 69. nakon lijepog ubačaja Vukčevića, no pomoćni sudac opravdano je podigao zastavicu i signalizirao zaleđe.

Konačno je i jedan od brojnih napada Rijeke u drugom dijelu urodio pogotkom u režiji dva igrača s klupe, i to kakvim. Pola posla sjajnim je "podvaljivanjem" u kaznenom prostoru napravio mladi Silvio Ilinković, takvu loptu "s očima" Grgiću nije bilo teško udarcem iz prve poslati iza leđa, ovog puta, nemoćnog gostujućeg vratara. Raspjevale su se tribine za učinkovitu Rijeku koja je mirno, s "pola gasa" privela susret kraju.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ UTAKMICE! RIJEKA JE PROŠLA TORSHAVN I IGRAT ĆE PROTIV LILLEA!

90.+1. ⚠ Čisti zicer propustio je realizirati sveprisutni Ivanović... Šteta, bila bi to točka na 'i' večerašnje predstave Riječana, a i nagrada za angažman mladog napadača.

90. ? Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86. Uzvraća skromno Hellisdal, ali nije tu bilo prave opasnosti.

82. ⚽ GOOOL!

Strijelac je Alen Grgić!

Ilinković je majstorskim 'podvaljivanjem' prerezao obranu Torshavna, a džoker s klupe sjajnom egzekucijom povećao vodstvo Riječana!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

79. ⇔ Posljednje izmjene kod Torshavna. Ulaze Emil Weihe Joensen i Lukas Giessing, na klupu će Johansen i Egilsson.

76. Ivanovićevu bombu izbit će Lamhauge velikim naporima u korner. I to jubilarni, deseti udarac iz kuta za Riječane na susretu. Torshavn - nula.

72. ⇔ Ovacije na Rujevici, izlazi strijelac Marco Pašalić, ući će Alen Grgić.

72. Galešić je nakon kornera gađao glavom pored gola... Redaju se šanse kao na treningu, ali nema nervoze, Riječani smireno privode susret kraju.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

69. Ivanović i Vukčević sve su pripremili za Pašalića koji pogađa mrežu, međutim prethodno je već Andrija Vukčević bio u nedozvoljenoj poziciji.

65. Sjajno je šutirao Ilinković, a krasnom se paradom istaknuo gostujući vratar.

64. Reagira opet i Jakirović.

⇔ U igru će Adrian Liber i Silvio Ilinković umjesto Tonija Fruka i Lindona Selahija.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

61. ⇔ Ulaze Valerijs Šabala i Aron Knudsen, izlaze Skandari i Bjarki Nielsen.

59. Vukčević traži Pašalića na drugoj vratnici, no previsoko je to za krilnog napadača Rijeke.

53. Okušao se i Djouahra, Lamhauge brani.

52. Još jednom Fruk, ovaj put bio je to prizeman udarac i prošao je pored vratnice.

50. Frukov udarac odlazi preko gola.

46. ? Vraćamo se na Rujevicu.

⇔ Dvije je promjene napravio Jakirović. U svlačionici su ostali Radeljić i Janković, zamijenit će ih Matej Mitrović i Nais Djouahra.

⇔ Mijenjali su i u Torshavnu, ulazi Mattias Hellisdal umjesto Elija Nielsena.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

?Komentar našeg Siniše Lončara:

Uspjeli su gosti u uvodnim minutama susreta nametnuti svoj ritam i skoro povesti već u prvim sekundama susreta, srećom po domaćina Nielsen je, nakon "plivanja" Radeljića, otišao u stranu umjesto da se odmah odlučio na udarac. Kvaliteta i ozbiljnost Rijeke brzo je "isplivala" na vidjelo, počeli su riječki dečki stiskati obruč oko Lamhaugea koji je kapitulirao nakon ubačaja iz kornera. Službeni spiker, kao i UEFA, gol su upisali direktno Pašaliću, izvođaču kornera, no dojam je da je Egilsson posljednji dirao loptu. Rijeka ima vodstvo, kontrolu i tri gola prednosti u dvomeču, čudo bi se trebalo dogoditi da se ovo ispusti u nastavku...

KRAJ PRVOGA DIJELA!

Igrači Sergeja Jakirovića drže stvari pod kontrolom. Osim dva slučajna bljeska na samome početku, ništa nismo vidjeli od Torshavna. Rijeku još samo 45 minuta dijeli od iduće faze Konferencijska lige gdje ju čeka neugodni francuski Lille.

image
SOFASCORE ZA SN

45. ? Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43. Riječani u naletima dolaze pred vrata Torsahvna, međutim teško je probijati takav bunker. Dojam je da obje momčadi samo čekaju odlazak na predah.

38. Ivanović u punom sprintu šutira s desetak metara iskosa, blokira ga Jonsson. Bit će to peti korner za Riječane, Torshavn zasad nije izveo nijedan.

36. Vukčević je bio u naletu, no uspijeva tu 'svijeću' uhvatiti vratar Lamhauge.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

30. ? Veiga zbog faula na Johansenu dobiva žuti karton.

27. Ivanović je lijepo gurnuo Fruka u prostor, veznjak Rijeke prizemnim udarcem gađa bliži kut, međutim odlazi i taj pokušaj pored gola.

21. Još jednom Pašalić iz daljine i opet ne ide to u okvir. Ipak, zavidan je njegov elan i agilnost koju pokazuje u igri...

17. Pašalić gađa po golu, ali nema preciznosti u njegovu pokušaju.

► Posjed lopte je 70 % - 30 % u korist Riječana, očigledno je da Jakirovićevi nogometaši imaju inicijativu i da večeras na Rujevici ne bi trebalo biti iznenađenja. Na semaforu i dalje stoji Pašalić kao strijelac vodećega gola, međutim vjerojatno će naknadno pogodak biti vođen kao autogol protivničkog igrača.

14. ⚽ GOOOL!

Strijelac je Egilsson, nakon Pašalićeva kornera odbilo se to od njega u vlastitu mrežu... Rijeka vodi 1:0! Gol se zasad piše Pašaliću.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

11. Selahijev opasan i oštar centaršut prohujao je paralelno s gol-linijom.

10. ? Nattestad je prvi igrač sa žutim kartonom jer je ometao Labrovića prilikom ispucavanja.

8. DVOJBENA SITUACIJA! Skandari je startao na Veigino stopalo u svome šesnaestercu, izgledalo je kao da se radi o čistom jedanaestercu, međutim ukrajinski se sudac nije oglasio.

7. I opet prijeti Torshavn, šutirao je Johansen izvana, Labrović se nije dao iznenaditi.

1. Velika pogreška riječke obrane odmah na startu, B. Nielsen i Skandari preuzeli su posjed, srećom Galešić je stigao popraviti.

1. ? Počela je utakmica na Rujevici! Glavni je sudac 34-godišnji Oleksej Derevinskij iz Ukrajine. Sretno, Riječani!!!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

>>> Tri je promjene napravio trener Sergej Jakirović u defanzivnome dijelu. Umjesto očekivanih Smolčića, Mitrovića i Gode, posljednju liniju čine Veiga, Galešić i Vukčević.

Linker
14. rujan 2024 19:21