Zaleđe kod gola Dinama?

 SCREENSHOT Arena Sport
DISKUTABILNE ODLUKE

VIDEO: Svaka sporna odluka - protiv Dinama! Pogledajte tri situacije zbog kojih je Jakirović bjesnio na klupi

Vidjet ćemo što će reći sudački eksperti, no u Dinamu neće po lijepom zapamtiti suca Sidiropoulosa
Piše: SNObjavljeno: 09. studeni 2023. 21:51

Nogometaši Dinama poraženi su na gostovanju kod Viktorije Plzen rezultatom 1:0, a na konačni rezultat znatno su utjecale tri situacije u kojima su grčki sudac i VAR sva tri puta odlučivali u korist domaćina.

U prvoj situaciji, koja je i presudila utakmicu, Josip Mišić igrao je rukom u kaznenom prostoru, a precizan izvođač jedanaesterca bio je češki napadač Tomaš Chory.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Dinamo je u dvije situacije imao mogućnosti za postizanje pogodaka, a u obje situacije svoje prste je uplela VAR tehnologija. U 68. minuti utakmice u kaznenom prostoru domaćina srušen je Martin Baturina, a glavni sudac utakmice pokazao je na kazneni udarac za Modre. Svi koji su gledali utakmicu u tome su trenutku pomislili da je jedanaesterac dosuđen zbog prekršaja domaćeg vratara na igraču Modrih, ali istog mišljenja nije bio i sudac Anastasios Sidiropoulos, koji je navodno uočio igranje rukom, koje je kasnije VAR soba negirala. Diskurs o prekršaju na Baturini nije u niti jednom trenutku bio postojan.

image

Baturina (1)

RONALD GORSIC Cropix

image

Baturina (2)

RONALD GORSIC Cropix

image

Baturina (3)

RONALD GORSIC Cropix

image

Baturina (4)

RONALD GORSIC Cropix

Slijedila je situacija iz 94. minute, kada je Dinamu poništen izjednačujući pogodak Sandra Kulenovića za 1:1 i finalni juriš na češka vrata. Situacija se ponovno odvijala u kaznenom prostoru Viktorije, ovoga puta kod lopte je bio Mauro Perković. Mladi hrvatski reprezentativac loptu je proslijedio na desnu stranu, kod Stefana Ristovskog, a on je nakon toga poslao dobar centaršut koji je Kulenović spremio u gol. Sporna situacija bila je dodavanje Perkovića za Ristovskog, gdje je povučena linija zaleđa koja je u najmanju ruku diskutabilna.

Novi poraz Dinama znači da se Modri klub sada nalazi na začelju svoje grupe s tri boda. Iznad njih se s bodom više nalazi Astana, a jednak broj bodova ima i drugi Ballkani. Prvoplasirana Viktorija ima 12 bodova.

Linker
02. svibanj 2024 03:16