Pervis Estupinan (lijevo)

 LLUIS GENE Afp
NOVI TRANSFER

Villarreal dan uoči velikog okršaja s Hajdukom prodao prvotimca u Englesku i zaradio milijune

Reprezentativac Ekvadora ovaj tjedan nije trenirao s Villarrealom, a sada je poznato i zašto
Piše: HinaObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 11:42

Španjolski nogometni klub Villarreal prodao je lijevog beka Pervisa Estupinana (24) u engleski Brighton, dan uoči utakmice s Hajdukom u Konferencijskoj ligi.

Estupinan, reprezentativac Ekvadora, ovaj tjedan nije trenirao s Villarrealom a u subotu je bio ostao na klupi za pričuve u prvom kolu španjolskog prvenstva u kojem je u gostima pobijeđen Valladolid s 3-0.

Na lijevom beku je čitav susret odigrao Alfonso Pedraza (26), trenutno jedini igrač na toj poziciji.

Estupinan i Pedraza su se prošle sezone mijenjali u početnoj postavi Villlarreala pa su obojica upisala po 41 nastup.

Brighton je u srijedu priopćio da je Estupinan potpisao s njim ugovor na pet sezona, do 30. lipnja 2027. godine. Iako engleski prvoligaš nije otkrio financijske pojedinosti ugovora, mediji pišu da je ugovor vrijedan 17,8 milijuna eura.

Villarreal i Hajduk će u četvrtak u 20.45 sati odigrati prvu utakmicu posljednjeg pretkola za ulazak u Konferencijsku ligu. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Splitu.

Villarreal, koji je 2021. godine osvojio Europsku ligu, prošle sezone je u najprestižnijem natjecanju Ligi prvaka stigao do polufinala gdje ga je pobijedio Liverpool. No u španjolskom prvenstvu zauzeo je tek sedmo mjesto čime je izborio nastup u Konferencijskoj ligi, europskom natjecanju pokrenutom prošle sezone.

Linker
16. travanj 2024 08:22