JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp
PREKIPJELO IM

Zapeli na zadnjoj stepenici i ispali iz Konferencijske lige, navijači glasnim skandiranjem tražili ostavke

Cijeli stadion je je tražio ostavke direktora Kristofa Pescheka i predsjednika Martina Brucknera
Piše: HinaObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 13:35

Nakon blamaže bečkog Rapida u kvalifikacijama Konferencijske lige i ispadanje od Vaduza iz Lihtensteina, navijači su zatražili ostavku čelnika jednog od najpopularnijih klubova u Austriji.

Rapid je odigrao 1:1 u Vaduzu, ali je pretrpio poraz u Beču od 0:1 i ispao iz Europe od kluba, čije je sjedište u LIhtenštajnu, a nastupa u Drugoj švicarskoj ligi.

Tijekom meča, navijači Bečana su podržali svoje igrače, ali nakon završetka pokušali su upasti na teren i u klupske prostorije. Snage sigurnosti na stadionu uspjeli su svladati nekoliko navijača koji su pokušali uletjeti na teren i izraziti svoje nezadovoljstvo igrom Rapid.

Cijeli stadion je je glasno tražio ostavke direktora Kristofa Pescheka i predsjednika Martina Brucknera.

U ždrijebu Konferencijske lige u petak u Istanbulu biti će tako i lihtenštajnski nogometni klub Vaduz, kao prva momčad iz te kneževine u grupnoj fazi jednog UEFA natjecanja.

"Sretan sam zbog kluba, sretan sam zbog države, sretan sam zbog našeg grada. Ne moramo se strašiti nogometne euforije u Kneževini, naši ljudi nas stalno bodre na stadionu, uvijek je oko 1000 ljudi. Možeš raditi u miru, nikad nismo pod pritiskom. Sve je usklađeno, sve štima, to je Vaduz," kazao je 43-godišnji trener Vaduza Alessandro Mangiarratti.

Linker
29. rujan 2022 22:17