Mateo Kovačić

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
PROBOJ KORONE

Zarazio se sjajni hrvatski veznjak, ali i pola ekipe Tottenhama, upitan je susret protiv Majera i Rennesa

Zaraženo je čak šest igrača i dva trenera u Tottenhamu, a problema ima i Chelsea
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2021. 15:37

Vezni igrač hrvatske reprezentacije i Chelseaja Mateo Kovačić pozitivan je na koronavirus, objavili su iz redova aktualnog europskog prvaka. Kovačić je već tjednima izvan stroja zbog ozljede tetive, a sada su hrvatskog veznjaka pogodili novi problemi.

"Imali smo loše vijesti s Kovom. Mateo je jučer bio na treningu s velikim osmijehom i bilo mi je pravo zadovoljstvo vratiti ga. Nažalost, danas je bio pozitivan na koronavirus i sada je u samoizolaciji", kazao je mendžer londonskog sastava Thomas Tuchel.

Podsjetimo, Kovačić se ozlijedio na treningu "Bluesa" uoči ključnog ogleda s Rusijom za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru i izvan stroja je više od mjesec dana. Tek nedavno je počeo trenirati zbog teške ozljede, a sada mora u samoizolaciju.

Chelsea u srijedu očekuje gostovanju kod Zenita u kojem će "Bluesi" loviti pobjedu za potvrdu prvog mjesta u skupini. Chelsea i Juventus su osigurali prolaz u osminu finala Lige prvaka, a o "jedinici" će odlučiti zadnje kolo. Londonski sastav je bolji u međusobnom srazu s torinskom "Starom damom" pa im pobjeda u St Peterburgu protiv Zenita sigurno donosi prvo mjesto.

Osim Kovačića, Tuchel u St. Peterburgu neće moći računati niti na Jorginha, N'Golo Kantea, Trevoha Chalobaha i Bena Chilwella. "Još nismo donijeli sve odluke jer smo upravo završili zadnji trening prije putovanja, ali možda ćemo napraviti neke promjene jer moramo razmišljati i o Leedsu u subotu," dodao je Tuchel.

Chelsea se trenutačno nalazi na trećem mjestu engleskog prvenstva s 33 boda, dva manje od lidera Manchester Cityja. Ispred "Bluesa" je i Liverpool sa 34 boda.

image

Lovro Majer je u odličnoj formi, ali to možda neće moći pokazati protiv Tottenhama

JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Osim Chelseaja, problema s koronavirusom ima i Tottenham u kojem je zaraženo najmanje šest igrača i dva člana stručnog stožera. Antonio Conte uoči susreta s Rennesom, kojeg predvodi odlični Lovro Majer, koji je u jako dobroj formi, ne može računati na Sona Heung-mina, Lucasa Mouru, Bryana Gila, Bena Daviesa, Emersona Royala i Cristiana Romera te na članove svojeg stožera Cristiana Stellinija i Ryana Masona.

Utakmica Tottenhama i Rennesa je na rasporedu u četvrtak u 21 sat, no ovaj susret Konferencijske lige bi se mogao i odgoditi. Prema propisima UEFA-e, ako klub ima 13 zdravih igrača, uključujući i golmana, prema popisu koji su prijavili uoči sezone, utakmica se mora odigrati, dok manje zdravih od 13 odgađa susret.

Tottenham je prijavio 24 igrača, a sada ih je na tom popisu ostalo 18 zdravih, ali do utakmice su još dva dana i radit će se novi testovi. Pokaže li se da je zaraženih više, Tottenham bi mogao odgoditi susret s Rennesom, ali i ligaško gostovanje kod Brightona iduću nedjelju.

Linker
26. travanj 2024 08:53