Zoran Zekić

 ANTONIO BALIĆ/Cropix
‘POTRESNA NOĆ‘

Zekić prošao na jedanaesterce i izazvao ludnicu u Sarajevu: ‘U 11 sati smo vježbali prekide‘

Sarajevo je na prvoj stepenici Konferencijske lige preskočilo kazahstanski Aktobe
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2024. 07:53

Dok hrvatski klubovi još čekaju na svoj ovosezonski debi na europskoj sceni, završena su prva pretkola kvalifikacija za tri glavna Uefina natjecanja. Upravo prvu prepreku nakon velike je drame uspjela proći ekipa Sarajeva, predvođena našim Zoranom Zekićem.

Još prije tjedan dana Sarajevo je u Kazahstanu s 1:0 svladalo Aktobe, a uzvratni susret u BiH izazvao je veliki interes. Nakon neuvjerljive prošle sezone, momčad hrvatskog stručnjaka ponovno je pobudila euforiju u glavnom gradu, tako da se na stadionu Koševo okupila 21.000 ljudi. A igrači obje momčadi za to su im uzvratili pravim spektaklom.

Iako se očekivalo da će ‘Bordo‘ ekipa samo dovršiti posao iz prve utakmice, za prolazak u drugo pretkolo morali su se puno više namučiti. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:2, u produžecima su momčadi ‘izmijenile‘ po još jedan pogodak s obje strane, tako da je o konačnom pobjedniku odlučivalo raspucavanje s bijele točke. Tu su se smirenijim pokazali domaći igrači, koji su time izborili još barem dva europska susreta. Zekić je nakon utakmice bio presretan izdanjem svojih igrača.

- Prekrasna noć. Uzbudljivo i potresno. Odigrali smo na visokom nivou, ali smo promašili veliki broj šansi. Ipak, tek smo četiri tjedna zajedno. Imamo još puno posla, ali ljepše je ići dalje sa samopouzdanjem - rekao je bivši trener Osijeka i dodao:

- Prekide smo vježbali jutros u 11 sati. Penale nisam htio vježbati. Ovo mi je treća europska utakmica koju sam igrao na penale i prva koju sam dobio. U prvom poluvremenu smo trebali voditi tri razlike. Ima još puno posla i rada - zaključio je Zekić.

Sarajevo u drugom pretkolu očekuje sraz protiv Spartaka iz Trnave. Prva utakmica na rasporedu je za tjedan dana u bh. prijestolnici, dok se uzvrat igra u Slovačkoj.

Linker
01. rujan 2024 15:55