Slavlje igrača Aston Ville

 Tim Goode/pa Images/profimedia
PODRŠKA 1200 NAVIJAČA

Zrinjski odigrao junački protiv petog kluba Premier lige pa pao u sudačkoj nadoknadi

Idući dvoboj u skupini slijedi im 26. listopada protiv varšavske Legije u Mostaru
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 05. listopad 2023. 23:16

Nakon što je posljednju utakmicu u Dinamovu dresu odigrao u Ateni protiv AEK-a, Josip Šutalo u četvrtak se vratio na isti stadion, u drugom kolu Europske lige.

Stoper Vatrenih u utakmicu je krenuo od prve minute, a iako je njegov Ajax poveo u 30. minuti, pogotkom Stevena Bergwijna s bijele točke, prednost gostiju poništio je Domagoj Vida. Hrvatski reprezentativac poravnao je rezultat u 74. minuti nakon asistencije Nordina Amrabata. Vida je sjajno reagirao nakon ubačaja i glavom poslao loptu u mrežu, a zatim i burno proslavio pogodak.

Prvi mu je to gol od 19. kolovoza, kada je zabio Dinamu u dubokoj fazi sudačke nadoknade, ujedno i posljednjoj Šutalovoj utakmici u modrom dresu. Njegovi suigrači/sunarodnjaci Borna Sosa i Josip Medić ogled su gledali s klupe.

HŠK Zrinjski je odigrao junačku utakmicu na Villa Parku u kojoj je domaćin, Aston Villa stigla do trijumfa nakon što je McGinn u četvrtoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena donio Englezima trijumf (1:0). Zrinjski je imao podršku od oko 1200 navijača, a mogli su u ranoj fazi susreta i šokirati Engleze, ali je Nemanja Bilbija promašio veliku šansu sa sedam metara od gola. Jasno je kako je ulogu favorita imala Aston Villa, budući da se radi o premierligašu koji je prije samo nekoliko dana postigao šest golova protiv Brightona...

image

Navijači Zrinjskog

Gareth Evans/zuma Press/profimedia

Poraz je na gostovanju kod ciparskog Arisa doživio Borna Barišić sa svojim Rangersima (1:2). Hrvatski branič igrao je svih 90 minuta. Dodajmo kako su uloge favorita opravdali Roma (s 4:0 svladali Servette) i Liverpool (2:0 protiv Royal Uniona). Josip Stanišić već je drugu europsku utakmicu zabilježio maksimalnu minutažu, ovoga puta u pobjedi kod Moldea (2:1).

Nakon što je u 1. kolu pretrpio poraz kod Atalante, Rakow je sada stradao pred svojim navijačima. Sturm iz Graza poveo je golom Bovinga u 24. minuti i to mu je bilo dovoljno. Fran Tudor odigrao je s kapetanskom trakom oko ruke čitav susret, dok je Ante Crnac ušao s klupe u 59. minuti.

S druge strane, Atalanta je došla i do drugog trijumfa i tako zasjela na vrh skupine D pobjedom 2:0 kod Sportinga u Lisabonu. Gosti iz Bergama poveli su golovima Scalvinija u 33. i Ruggerija 10 minuta kasnije, a dodatan nemir u 76. minuti u redove Talijana unio je Gyökeres u 76. minuti realiziravši najstrožu kaznu. Mario Pašalić je i u ovoj utakmici ušao kao zamjena u 66. minuti.

U Konferencijskoj ligi, točnije dvoboju skupine A., ljubljanska Olimpija poražena je od Slovana iz Bratislave (1:0). Strijelac jedinog pogotka bio je Čavrić s 11 metara. Bivši igrač Dinama Marko Tolić je za Slovake ušao tri minute prije kraja susreta.

Senzacionalan preokret u skupini D je kreirao Lugano. Švicarci su do 80. minute gubili 2:0 kod Bešiktaša, a onda su golovima Alisede, Vladija i na koncu autogola Baillyja potpuno preokrenuli rezultat i kući otišli trobodom. Ante Rebić ostao je na klupi Bešiktaša kao i Dominik Livaković u trijumfu na strani kod Spartaka iz Trnave (2:1). Dodajmo kako je danski Nordsjaelland protiv Ludogoreca zabilježio svoju najveću europsku pobjedu (7:1).

Linker
18. travanj 2024 20:30