HŠK ZRINJSKI
KONFERENCIJSKA LIGA

Zrinjski teško poražen, navijači izviždali Splićanina, trener ga izvadio u poluvremenu

Iako su u Mostaru vjerovali u čudo, Vitória Guimarães je s ukupnih 7:0 prošla u grupnu fazu
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 23:42

Možda su u mostarskom Zrinjskom iskreno vjerovali da mogu napraviti još jedno čudo, slično onom lanjskom kada su 0:3 na poluvremenu s Alkmaarom okrenuli u 4:3 pobjedu, ali portugalska Vitoria vrlo brzo je pokazala da je u ovom trenutku puno bolja momčad i autoritativno je slavila i u Mostaru s 4:0, te s ukupnih 7:0 plasirala se u skupinu Konferencijske lige.

Zrinjski ne samo da nije došao do ranih golova, koji bi Portugalcima unijeli nervozu, nego u prvih 45 minuta nisu stvorili nijednu priliku. S druge strane, Vitoria iz Guimaraesa koristila je svaku priliku. Portugalci su poveli u 32. minuti i to nakon duge provjere VAR-a koji je pokazao da je Hrvoje Barišić srušio Nunu Santosa u šesnaestercu, a s bijele točke pogodio je Manuel Silva. U 41. minuti i domaći su tražili jedanaesterac, no ni VAR ni Jones se nisu oglasili, a malo zatim bilo je sve gotovo.

Nuno Santos povisio je na 2:0, a u četvrtoj minuti nadoknade Nelson Oliveira pogodio je od vratnicu za 3:0. Kod trećeg gola opet je nemoćan bio Barišić koji je od domaćih navijača dobio velike zvižduke kad god bi primio loptu, jer bio je neizravni krivac i za drugi gol. Tužno s obzirom na to da je iskusni Barišić zadužio klub svojim igrama, a sinoć je ponio i kapetansku vrpcu.

Trener Mario Ivanković očekivano je na poluvremenu ostavio Barišića u svlačionici, a s dva nova ofenzivna igrača pokušao je doći barem do gola.

No, oni koji su zabili opet su bili Portugalci. Četvrti pogodak uistinu je bio spektakularan, Gustavo Cunha je primio loptu na prsa na 30 metara od vrata i poslao projektil u mrežu domaćih. Za takav pogodak nagrađen je i velikim pljeskom domaćih navijača.

Linker
05. rujan 2024 10:50