ANTE CIZMIC Cropix
‘ZASLUŽILI SMO ZVIŽDUKE‘

Zvijezda Hajduka potpuno shrvana, Livaja nakon šoka na Poljudu progovorio i o Perišiću: ‘Život ide dalje...‘

‘Putokaz da nastavimo raditi i igrati jer ova momčad sigurno zna igrati nogomet. Mislim da trebamo biti hrabriji‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 06:06

Poslije poraza od Ružomberoka i nove šokantne eliminacije iz Europe navijači Hajduka su igrače zvižducima ispratili u svlačionicu. Jedini koji je izišao iz nje dati izjavu za javnost bio je Marko Livaja. Kapetanski je odradio taj dio posla, kao što ga odrađuje i na terenu. Nije bilo lako, naći riječi, ali je preuzeo odgovornost.

- Imali smo svoje šanse, ali nismo ih iskoristili. Primili smo nesretni autogol, svakome se dogodi. Moramo nastaviti dalje, biti fokusirani. Nije prvi put da nam se događaju ovakve stvari, već se to događalo i zadnjih godina. Ispadalo se i od gorih momčadi. Ovo je veliko razočaranje za nas, klub, navijače. Bit će teško ova dva-tri dana, ali treba to prebroditi - zazvao je Livaja, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Koliko bole zvižduci navijača? Jesu li opravdani?

- Bole, naravno da bole. Iako smo pokušali sve, stvorili smo dosta prilika, ali nismo ih iskoristili. Zvižduci su stvarno zasluženi. Svaka čast Ružomberoku, ali mislim da smo mi zaista puno kvalitetnija momčad od njih. Možda smo trebali malo više riskirati u Slovačkoj u prvom susretu, ne čekati drugi susret da ih ovdje u Splitu dobijemo. Na kraju smo primili jeftin gol i ispali smo iz Europe. Nije nam se ovo prvi put tako dogodilo - kazao je Livaja.

image
ANTE CIZMIC Cropix

U čemu je problem, nema igre na početku sezone? Ružomberok je uputio jedan udarac u okvir gola?

- Nije da igramo neki lijep nogomet. Bili smo disciplinirani, ali nismo stvarali puno šansi. Ovaj put smo stvarali puno šansi, ali nismo ih iskoristili. Ovo nam mora biti putokaz, da neke od ovih šansi pretočimo u gol. Putokaz da nastavimo raditi i igrati jer ova momčad sigurno zna igrati nogomet. Mislim da trebamo biti hrabriji. Bit će zvižduka, ali igramo u Hajduku i moramo svi preuzeti veću odgovornost na sebe. Mislim da moramo i više riskirati, koliko god trener imao svoje neke taktičke zamisli, mislim da svatko ima neku svoju kvalitetu i mora donositi svoje odluke na terenu. Ne može nam tu trener puno pomoći, ako su naše odluke na terenu krive - rekao je Livaja.

Je li slučaj Perišić utjecao na momčad?

- Nije. Možda smo u početku bili u šoku, ali nije to toliko utjecalo na nas. Život ide dalje. Ne želim se uopće više obazirati na tu temu, to je završena priča.

Bolan udarac je ispadanje iz Europe. Kako se izvući iz ovoga?

- Imamo kvalitetu, moramo je pokazati na terenu, pokazati zajedništvo. Moramo na terenu donositi dosta kvalitetnije odluke, pokazati kvalitetu jer je posjedujemo. Imamo dosta mjesta za napredak. nadam se da ćemo se uzdignuti i napraviti pravu sezonu - poručio je Livaja.

Linker
16. rujan 2024 06:18