DAMIR SKOMRLJ Cropix
RIJEČKA ‘DESETKA‘

Zvijezda s Rujevice morat će u utakmici sezone biti još ubojitija: ‘Taj sam koji mora tražiti rješenja‘

Slovenski i hrvatski predstavnik u četvrtak na Stožicama igraju uzvrat play-offa Konferencijske lige
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 20:14

Toni Fruk, nova riječka “desetka”, nesumnjivo je jedan od najboljih, najkompletnijih igrača ove Rijeke. Prošlosezonski najbolji asistent kluba i lige i ove je sezone brojkama u samom vrhu, tri asistencije i jedan pogodak njegov su ligaški učinak, dok je rubrika u onim europskim stupcima – prazna.

Imao je riječki ofenzivac plemenitog kova manjih problema pred sam kraj priprema, no sve bolje igre zalog su da bi Fruk sutra s početkom u 19 sati na stadionu Stožice mogao imati veliku ulogu u uzvratnom susretu play-offa Konferencijske lige protiv ljubljanske Olimpije. Popravaka više nema, Rijeci igra samo pobjeda za mirnu, uspješnu europsku jesen. Za takav rasplet morat će i sam Fruk biti znatno ubojitiji i konkretniji, nego što je to bio u prvom susretu odigranom na Rujevici.

- Pred nama je utakmica sezone, više manje o njima znamo sve, vidjeli smo to prošli četvrtak. Pokazali smo da smo bolja momčad, svi vjerujemo u to. Neka njihova mala prednost bit će to što igraju na svojem, domaćem terenu s domaćom atmosferom, ali na kraju krajeva, odlučuje onih 11 igrača na teren - kazao je u uvodu Fruk, koji je sjajnom asistencijom Pašaliću u Osijeku naznačio da je njegova forma u usponu.

Ne skriva da se stvarno jako dobro osjeća...

- Da, u zadnje vrijeme nemam nikakvih problema. Na pripremama je bilo tih tjedan dana problema sa zglobom, no sada se stvarno vrhunski osjećam i vjerujem da ću, kako vrijeme bude odmicalo, što više pomagati momčadi. Moja statistika je, vjerujem, naznaka moje bolje igre jer tražio sam se prvih par utakmica. Ove sezone mi je i odgovornost puno veća nego prošle, ja sam taj koji mora tražiti rješenje, povezivati linije i naravno da mi ta asistencija puno znači. Nadam se da ću statistiku poboljšati već u četvrtak - dodao je Fruk.

image

Toni Fruk

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Svjestan je težine dvoboja, ali i kvalitete svoje momčadi.

- Pa glupo je sada pričati o nekoj motivaciji ili tko ima veću želju, no mislim da će na kraju pobijediti kvaliteta, a mi smo je pokazali na našem terenu. Možda nam je falilo malo mirnoće u završnici, u toj zadnjoj trećini. Kad riješimo taj problem drugog gola, onda mislim da neće biti problema.

Koliko adrenalin raste u svlačionici?

- Mislim da ovu utakmicu svi jedva čekamo da što prije dođe jer znamo da je ovo zadnja stanica, da nema popravnog ispita. Uvjereni smo da ćemo pobijediti, da ćemo biti bolja momčad. Ne treba se, doduše, niti previše opterećivati time kako netko ne bi osjetio dodatni teret. Treba biti opušten, ali isto tako odgovoran i pokazati da si kvalitetnija momčad te se vratiti kući s prolazom - pojasnio je Fruk, čija bi momčad, po starim pravilima, bila u minusu zbog gola Slovenaca u gostima. Ovako je sve – otvoreno.

Fruk nastavlja...

- Kad su dobri uvjeti, kad je dobar teren, onda to ne znači toliko puno. Normalno da nam je puno ljepše igrati na Rujevici pred što većim brojem naših navijača, no kad se može igrati nogomet na pravom terenu, onda nam to ne stvara neki veći problem - kazala je riječka “desetka”, čiji je fokus samo na utakmici, unatoč vjerojatnom skorom odlasku nekih suigrača.

- Fokus nam je samo na utakmici, koliko znam, nije iskočio niti jedan transfer unazad dva dana. Tko je znao za to, znao je i ranije tako da nam to ne bi trebalo stvarati veliki stres. Uostalom, onaj tko je u nogometu treba biti spreman na to. Bez obzira na sve, očekujem da ćemo mi biti ti koji ćemo voditi igru u Ljubljani. Kako će se oni postaviti ne znam, no vjerujem da će biti energičniji radi same atmosfere i domaćeg terena. No, to nama možda čak i više odgovara, da se malo više dignu, da ih izvučemo van. Možda tu leži i naše najbolje oružje, imamo stvarno brze napadače i svi jedva čekamo tu neku tranziciju. Tu smo stvarno jaki i nadamo se da ćemo takve prilike dočekati i u četvrtak- jasan je bio riječki ofenzivac.

Linker
05. rujan 2024 10:55