Dušan Vlahović
 Paolo Rattini/Getty Images
SVE VIŠE INFICIRANIH

KORONAVIRUS NAPAO I SPORTAŠE Zaraza se širi u Fiorentini, prvi slučajevi kod njemačkih i francuskih prvoligaša

Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2020. 12:23

Talijanski nogometni prvoligaš Fiorentina u subotu je objavio kako su još dvojica njegovih igrača zaražena koronavirusom. Nakon što je u petak navečer objavljeno kako je srpski napadač Dušan Vlahović zaražen koronavirusom, u subotu su pozitivni testovi potvrđeni i kod kapetana Germana Pezzelle te napadača Patricka Cutronea. Osim njih, zaražen je i klupski fizioterapeut Stefano Dainelli. Fiorentina je objavila kako su svi zaraženi u svojim domovima te se osjećaju dobro.

Prvi slučajevi zaraze koronavirusom pojavili su se i među nogometašima u Njemačkoj te Francuskoj, tako je trenutačno posljednje plasirani sastav prve njemačke lige Paderborn objavio kako je njegov stoper Luca Kilian bio pozitivan na testiranju na COVID-19, dok je francuski drugoligaš Troyes prijavio kako su dvojica njegovih igrača zaražena koronavirusom.

Kako je 20-godišnji Kilian zbog ozljede već duže vrijeme bio izvan treninga, iz Paderborna su objavili kako njegova infekcija neće značiti kako će i svi ostali igrači biti testirani u subotu. "Učinit ćemo sve što možemo kako bismo držali bolest pod kontrolom te našim igračima i zaposlenicima osigurali najbolju moguću medicinsku skrb", izjavio je direktor Paderborna Martin Przondziono.

Iz Troyesa su objavili kako je na koronavirus bio pozitivan jedan igrač njegove prve momčadi i jedan iz njihove akademije, no nisu ih imenovali. "Oba su igrača odmah stavljena u kućnu izolaciju, a čitava je momčad pod medicinskim nadzorom", stoji u priopćenju Troyesa. Francuski mediji navode kako je jedan od pozitivnih igrača Troyesa južnokorejski reprezentativni napadač Suk Hyun-jun.

I Paderborn i Troyes su trebali u petak igrati prvenstvene utakmice, Paderbornovo gostovanje kod Fortune u Duesseldorfu otkazano je samo nekoliko sati prije no što se utakmica trebala održati, dok je Troyesovo gostovanje kod Le Mansa otkazano u četvrtak.

Linker
18. travanj 2024 21:06