Damir Krajač /CROPIX
'TO JE KLJUČNA UTAKMICA'

Kovač o 'poljudskoj nesreći': Kakvo prokletstvo? Pa tko vjeruje babama gatarama!?

'Iznimno važna utakmica, za nas delikatna, što bi rekao Ćiro. Rezultat koji ćemo ostvariti značit će nam jako mnogo. On nam može olakšati, ali i jako otežati put prema EP-u'
Piše: Jure BurićObjavljeno: 03. lipanj 2011. 17:08

Pretpostavljamo da je bivši kapetan hrvatske nacionalne vrste Niko Kovač zadovoljan učinkom na svom trenerskom početku. Njegovi Red Bull Juniorsi, koje je on vodio na 20 od 28 kola, uzeli su naslov prvaka u Austrijskoj regionalnoj ligi - zapad i Kup pokrajine Salzburg, dok je kao pomoćnik treneru Monizu u prvoj momčadi Red Bulla postao doprvak Austrije. Kako god, prvenstveno smo ga kontaktirali zbog utakmice Hrvatske i Gruzije na Poljudu...

- Iznimno važna utakmica, za nas delikatna, što bi rekao Ćiro Blažević. Rezultat koji ćemo ostvariti značit će nam jako mnogo. On nam može olakšati, ali i jako otežati put prema Europskom prvenstvu 2012.

I, kako ćemo proći, tko će se na koncu veseliti?

- Naravno, Hrvatska! Imamo bolje igrače, bolju momčad... Sve je na našoj strani. Poljud će biti pun, navijači će, siguran sam, dati punu potporu reprezentaciji i pomoći joj da dođe do potrebne pobjede.

Često se spominje nekakvo prokletstvo Poljuda, a Torcida je najavila tišinu u prvih 14 minuta utakmice...

- Kakvo prokletstvo? Ma, to su gluposti, tko još vjeruje babama gatarama!? Istina je da Hrvatska još nije pobijedila na Poljudu, ali zar to ima veze s nekakvim prokletstvima? Bilo je tu neodlučenih rezultata više nego poraza. Uostalom, ja nemam negativna iskustva o kojima bih govorio kad je u pitanju Poljud. Vjerujte mi, uvjeren sam da ti ljudi vole svoju reprezentaciju, te da će napraviti briljantan ugođaj večeras u Splitu i zdušno navijati za Kockaste. Kad su u pitanju ovakve akcije neophodno nam je jedinstvo svih, počevši od medija, navijača, igrača... Kad god smo bili jedno, svi za jednoga jedan za sve, rušili smo sve protivnike. Složna braća dvore grade!

Hoćete li svjedočiti poljudskom okršaju?

- Teško ću stići, premda bih žarko želio. Brat Robert i ja idemo u Madrid gdje ćemo igrati u sastavu legendi Bayerna protiv legendi Madriđana. Možda ću pogledati našu mladu reprezentaciju u Dugopolju, oni igraju ranije.

Linker
22. rujan 2024 22:35