Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
PROGOVORIO O PLANOVIMA

KOVAČ POTVRDIO INTERES ZA DVIJE VELIKE ZVIJEZDE Hrvatski trener objasnio i kako je došlo do rastanka s nekoć nezamjenjivim braničem

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2019. 17:49

Niko Kovač danas je održao press konferenciju na kojoj je najviše pričao o pojačanjima i planovima Bayerna za iduću sezonu.

Bavarci su se već pojačali, od iduće sezone njihov dres nosit će Lucas Hernandez, Benjamin Pavard i Jann-Fiete Arp. No da se ne misle na tome zaustaviti potvrdio je u utorak hrvatski trener čime se samo nadovezao na jučerašnje izjave Karl-Heinz Rummeniggea koji je najavio da Bayern još nije završio sa slaganjem momčadi.

"Dovest ćemo još jedno veliko ime" rekao je u ponedjeljak predsjednik Bavaraca. O kome se točno radi još je uvijek tajna, ali jasno je da su Leroy Sane i Ousmane Dembele na meti njemačkog velikana.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Southampton - Etihad Stadium, Manchester, Britain - November 4, 2018  Manchester City's Leroy Sane celebrates scoring their sixth goal with Raheem Sterling and Phil Foden   REUTERS/Andrew Yates  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Andrew Yates / REUTERS
Manchester City

Upitan bi li Sane bio dobar dodatak njegovoj momčadi, Kovač je odgovorio:

"Da, tu nema rasprave. On nam definitivno može pomoći, a to je dokazao i svojim igrama za Njemačku i City", izjavio je hrvatski strateg.

Jeste li zainteresirani i za Dembelea?

"Također je riječ o vrlo dobrom igraču. Mi smo koncentrirani na pozicije u prednjim linijama. Ostali smo bez dva top igrača - Robbena i Riberyja. Bit će teško, no siguran sam da će novi igrači doći i pokazati povjerenje prema šefovima koji čine sve za ovaj klub."

Kovač je pričao i o problemima koji ih zahvaćaju kad ulaze u borbu s bogatijim ligama.
"Mi se moramo natjecati s milijarderima. Situacija je postala još teža za Bundesligu. Najbolji igrači uglavnom igraju u Španjolskoj i Engleskoj."

Rastanak s Hummelsom koji je otišao u Dortmund?

"Prišao nam je i upitao kakvi su planovi za iduću sezonu. Mi sad imamo Hernandeza, igrača za kojeg smo dali 80 milijuna i kojeg vidimo u centru obrane. Imamo i Niklasa Sülea koji je bio fantastičan prošle sezone. Konkurencija je sada veća, a igrat će najbolji. Mislim da je Mats htio izbjeći takvu situaciju", zaključio je Kovač.

Linker
01. svibanj 2024 14:07