UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
VATRENI VIKEND

Kramarić najbolji ovog vikenda, ali opet su briljirala dvojica Hrvata koji su ispod radara

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u top 10 europskih liga
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2023. 13:42

Andrej Kramarić je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone. Hrvatski reprezentativac je postigao dva gola u pobjedi Hoffenheima nad Herthom (3:1) te za svoju izvedbu od SofaScore dobio ocjenu 8,0. Kramarić je tako bio najbolji igrač te utakmice, ali i najbolji hrvatski nogometaš proteklog vikenda u deset najjačih europskih liga.

S odličnim igrama nastavlja Kristijan Bistrović koji se dobro snašao u nizozemskoj Fortuni. Njegova je momčad izgubila od Volendama (1:2), ali je hrvatski veznjak bio najbolji igrač utakmice te od SofaScore dobio ocjenu 7,6 što mu je bilo dovoljno da se pozicionira odmah iza Perišića.

Leipzig je nakon debakla protiv Manchester Cityja doživio poraz i od Bochuma (0:1) u 25. kolu Bundeslige. No, Joško Gvardiol je u toj utakmici igrao puno bolje nego protiv ‘Građana‘ i za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,4. Istu ocjenu je dobio i Marcelo Brozović koji je bio najbolji igrač Intera u domaćem porazu od Juventusa (0:1). Treći u društvu onih igrača koji su dobili ocjenu 7,4 je Fabijan Buntić koji je pravi hit igrač portugalske lige. On iz kola u kolo brani odlično za Vizelu koja je u ovom kolu u gostima pobijedila Portimonense (1:0), a Buntić je bio jedan od dva najbolja igrača svoje momčadi.

image

Najbolji Hrvati proteklog vikenda u top 10 europskih liga

SOFASCORE
Statistika: Sofascore

Roko Jurišić i Tin Plavotić su odigrali odlično za Ried na utakmici austrijske lige protiv Wolfsbergera (0:0). Obojica su igrali u obrani svoje momčadi i za svoje izvedbe dobili ocjene 7,3.

Ivan Perišić je postigao gol za Tottenham na utakmici protiv Southamptona (3:3) te dobio ocjenu 7,1. Domagoj Bradarić igra sve bolje u dresu Salernitane. Njegova je momčad odigrala 2:2 na domaćem terenu protiv Bologne, a Hrvat je bio jedan od boljih igrača svoje momčadi te od SofaScore dobio ocjenu 7,0. Top 10 zaključuje 22-godišnji Dominik Oroz koji je s Vitesseom na svojem terenu odigrao 1:1 protiv favoriziranog PSV-a i za tu izvedbu dobio istu ocjenu kao Bradarić - 7,0.

Linker
20. travanj 2024 14:18