FC Rangers
POČINJE NOVA AVANTURA U ŠKOTSKOJ

KRANJČAR ŽELI STOPAMA PRŠE I JELAVIĆA Bivši Vatreni otkrio što je bilo presudno za transfer

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2016. 00:15

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar potpisao je danas dvogodišnji ugovor za Glasgow Rangers nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda, pa je tako okončana njegova polugodišnja avantura u New York Cosmosu.

Postao je tako hrvatski veznjak šesto ovoljetno pojačanje momčadi Marka Warburtona, te se u momčadi priključio bivšim suigračima iz QPR-a Joeyju Bartonu i Clintu Hillu.

Kranjčar je za otočke medije otkrio kako ga je trosatna večera s Warburtonom u New Yorku prošlog mjeseca uvjerila da je dolazak u Škotsku pravi potez.

"Imali smo sjajan razgovor i u njemu sam shvatio koliko želi da se transfer realizira. Nadam se da nam je cilj osvajanje lige? To je bilo moje prvo pitanje. Vjerujem da se klub veličine Rangersa bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi ili se nalazio prethodnih godina, mora boriti za ligaški naslov ili ga osvojiti", rekao je Kranjčar, koji će biti treći Hrvat u redovima Rangersa nakon Dade Prše i Nikice Jelavića.

"Nadam se da mogu postići onoliko koliko su i oni. Obojica su fantastični strijelci koji su uvijek igrali sa 100%. Definitivno ću nastojati to ponoviti. Nikica je bio oduševljen zbog mene i čestitao mi je. Rekao mi je da je siguran da ću uživati i biti uspješan", objasnio je Kranjčar.

Podsjećamo, i Pršo i Jelavić s Rangersom su osvojili naslov škotskog prvaka. Pršo je sezone 2004/05 zabio 18 golova u šampionskoj sezoni, a Jelavić 16 u sezoni 2010/11.

"Tu smo da se borimo sa Celticom i osvojimo ligu i tako mora biti".

Linker
06. svibanj 2024 06:56