Reuters / Juan Medina Livepic
POČINJE 'SHOPPING'

KREĆE VELIKA REKONSTRUKCIJA U MADRIDU, PROCURILE GLAVNE ŽELJE 'KRALJEVA' Evo koja bi ugledna imena iduće sezone mogla zaigrati s Modrićem i Kovačićem

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2018. 18:15

Sa završetkom Lige prvaka u Kijevu i proslavom trećeg uzastopnog naslova u tom elitnom natjecanju, Real Madrid se polako okrenuo slaganju ekipe za novu sezonu.

Ovih dana u uredima 'Kraljeva' održat će se nekoliko sastanaka s ciljem pojačavanja momčadi. Kako navodi španjolska Marca, s ovim se potezima čekalo do završetka velikog finala iz dva razloga - takve su bile želje glavnih ljudi, a i cilj je bio spriječiti bilo kakvo curenje u danima prije okršaja s Liverpoolom u Ukrajini.

Real je u posljednjih pet godina na nove igrače potrošio 456 milijuna eura, dok je prodajom zaradio 403, a sve to donijelo mu je čak četiri europska naslova u tom razdoblju. Usporedbe radi, Barcelona je na pojačanja u istom pariodu dala 754, a od prodaje uprihodila 408 milijuna.

Prema prvim informacijama, glavna želja kluba iz Madrida je jasna, a to je Brazilac Neymar. Ako pak on ostane u PSG-u ili odluči prijeći u nekog drugog velikana, Real je izbor njegovih 'zamjena' sveo na tri imena - Salah, Hazard i Dybala. Napomenut ćemo i kako je već od prije poznato da se ekipi sredinom srpnja priključuje talentirani Vinicius Junior.

Kraljevski klub namjerava i napraviti izmjenu na golu, a tu je pak glavni favorit Alisson Becker iz Rome, dok se još kao potencijalni kandidati spominju De Gea i Courtois.

Što se tiče desne strane obrane, tu je tim iz Madrida poprilično siguran u to koga namjerava dovesti. Naime, ovdje je njihov prvi izbor Alvaro Odriozola, 22-godišnjak iz Real Sociedada koji može igrati i na nešto isturenijoj poziciji na krilu. Njegova bi cijena trebala biti 40 milijuna eura.

Što se tiče središta obrane, tu se ističe José María Giménez za kojeg bi kraljevi posegnuli u redove rivala - Atletica Madrida. No tu bi veća prepreka od odštete (65 milijuna) mogao biti otpor Atletica po pitanju njegovog prepuštanja sugrađanima.

Kao još neke opcije spominju se 23-godišnji braniči Milan Škriniar iz Intera i Alessio Romagnoli iz Milana.

Viže informacija mogli bi saznati već u idućih nekoliko dana...

Linker
02. svibanj 2024 09:59