ČEKA PRVI POGODAK

Krstanović poručio: U Dinamu sam sjedio na klupi lošijim od sebe, u Rijeci želim igrati!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2013. 22:50

Na Kantridu je stigao s dobrom “pozadinom”, brojke i reference išle su mu u prilog. Jednu sezonu Dinamu je donio Ligu prvaka, u drugoj zabio jedanaesterac protiv Kijevljana za premijerni bod u istom natjecanju. Usprkos tome, Ivan Krstanović nije dobivao previše minuta u Maksimiru, iako bi Popo, kako mu glasi nadimak, redovno “isporučio” pohodak ili barem asistenciju. Odlazak u Englesku već je bio ljetos dogovoren, ali...

- Ispriječila se radna dozvola! Sve je bilo dogovoreno između Zdravka Mamića i Milana Mandarića, ja sam bio sretan s uvjetima. Međutim, nisam dobio potrebnu dokumentaciju, pa sam došao u Rijeku. No, nisam se previše dvoumio kada je stigao poziv, zadovoljan sam na Kvarneru. Ljudi su me sjajno prihvatili, svlačionica također... Nisam baš imao vremena prošetati gradom, ali zaista, sve najbolje o mojoj novoj sredini. Treba mi samo malo više utakmica... - priča Krstanović.

Svjestan je da u bijelom dresu još nije pokazao ni pola onoga što može.

- U Dinamu me nisu uigravali, iako sam prošao cjelovite pripreme. Na utakmicama bih igrao na krilu, trener nije računao na mene što je i logično, svaki čas sam čekao odlazak. Samo mi treba kontinuitet minutaže, uvjeren sam da ću ljudima dokazati svoje kvalitete zbog kojih sam došao ovdje!

Iz Maksimira je otišao jer nije htio sjediti na klupi, sada to isto čini i na Kantridi.

- Nisam zadovoljan minutažom, ali to je normalno. Pa kakav bih igrač bio da se zadovoljim klupom, da kažem da mi je super?! Ali, nemam se što žaliti. Benko igra odlično, čovjek je u vrhunskoj formi. Možda sam očekivao malo više, ulaske po 20-30 minuta, jer mi fali kontinuitet nastupa. Svjestan sam da nisam odigrao na razini koja se od mene očekuje, sigurno mogu bolje, kvaliteta još nije izašla na vidjelo, ali... Dokazat ću da sam pojačanje!

U prilog mu ne ide ni velika konkurencija koja vlada u svlačionici, ne samo u napadu, nego čak i u ofenzivnom dijelu veznog reda. No, ako se koncentriramo samo na špice, tu su, uz Krstanovića, Benko, Kramarić i Cesarec.

- Velika konkurencija, slažem se. Odlični napadači u HNL okvirima. Ali, ne bojim se ničega, samo želim da me zdravlje posluži. Ponavljam, sve su to kvalitetni igrači, ali nisam ni ja valjda bez veze došao u Rijeku. Doći će sve na svoje, uvjeren sam...

Kekove trupe imale su naporan ljetni ritam, ali jesen donosi još muka. Brojni dani na kalendaru su već označeni flomasterom, utakmica ima koliko ti srce želi. Liga, Kup, Europska liga...

- Naravno da želim igrati, mislim da će biti minuta za svih. Zato sam, uostalom, i došao u Rijeku, u Dinamo sam sjedio na klupi lošijim igračima od sebe! Čim bih dobio šansu, većinom sam zabijao... Trudim se, dajem sve od sebe da tako bude na Kantridi, prvijenac bi mi pomogao, skinuo malo pritiska.

Linker
05. svibanj 2024 22:25