www.nk-dinamo.hr
PORUKA KONKURENCIJI

Krstanović: Svaka čast Beqiraju i ostalima, ali sebe vidim kao prvog napadača

'Taman sam se spremao s društvom izaći u Tomislavgradu kad me nazvao Čalo i rekao mi da krenem prema Zagrebu. Još kada je dodao da se klub dogovorio s Dinamom...'
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. lipanj 2011. 11:00

Ni Hajduk, ni Split, ni Partizan, ni Salzburg, nego Dinamo. Rasplet kakav je Ivan Krstanović priželjkivao i čime je ostvario san. Premda se činilo da od tog sna neće biti ništa, jer Dinamo se posljednji uključio u ozbiljnu utrku za najboljim strijelcem 1. HNL, ali kada Zdravko Mamić za nešto ozbiljno zagrize, on to ne ispušta iz ruku. Dva sastanka s predsjednikom Zagreba Draženom Medićem bila su dovoljna za dogovor, ruke su stisnute u subotu navečer, u nedjelju je Dinamo obećao isplatiti točno milijun eura na Zagrebov račun i Krstanović je u maksimirskim odajama potpisao trogodišnji ugovor za hrvatskog prvaka. Sretan? Malo je reći.

- Ovo je najsretniji trenutak u mojoj nogometnoj karijeri. Pogotovo jer se činilo da nikad neću zaigrati u klubu za koji sam navijao od malih nogu - otkriva Ivan Krstanović, koji još u subotu nije imao pojma gdje će nastaviti karijeru, a misli su mu najčešće lutale prema Beogradu s pitanjem -“pa kako bih se ja snašao u tom Partizanu, koji je toliko zapeo za moj dolazak?”

- Taman sam se spremao s društvom izaći u Tomislavgradu kad me nazvao sportski direktor Zagreba Igor Čalo i rekao mi da odmah krenem prema Zagrebu. Još kada je dodao da se klub sve dogovorio s Dinamom, želio sam poletjeti da dođem što prije. Nema ljepše stvari nego kada ti se dogodi nešto što si već bio prežalio. Ovo je zaista nešto što sam najviše priželjkivao, Dinamo je ispunjenje mog nogometnog sna.

U tom trenutku još nije bilo poznato koliko će Div iz Sarajlija, mjesta pokraj Tomislavgrada na Duvanjskom polju, zarađivati u Maksimiru. No, Zdravko Mamić opet se pokazao široke ruke.

- Nikakvih problema nije bilo, dogovorili smo se u pet minuta i prezadovoljan sam financijskim uvjetima koje ću imati u Dinamu.

Znači, sada je napokon sve na mjestu, a u Maksimiru su i velika očekivanja. Kakva su Krstanovićeva?

- Dinamo je najbolji hrvatski klub i uvijek se bori za trofeje, što mi je poseban izazov jer dosad nisam bio u prilici igrati u takvoj sredini. Posebno me motivira nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, a vjerujem da se iz Dinama mogu probiti i do reprezentacije, iako mi je 28 godina.

Iako u Maksimir dolazi s epitetom najboljeg strijelca i igrača 1. HNL u prošloj sezoni, pritisak je u Dinamu mnogo veći, kao i konkurencija. Ali Krstanović se ne boji.

- Svaka čast Beqiraju i ostalima, konkurencija je žestoka, kvalitetna i dobrodošla, ali sebe vidim u prvoj jedanaestorici bez ikakve dvojbe. Vjerujem da sam igrački potpuno sazrio...

Linker
22. rujan 2024 09:34