Mario Todorić/ CROPIX
NOVI TRENER NA POLJUDU

Krstičević najavio: 'Ne zanima me 1-0. U ruke sam dobio NAJBOLJI KLUB na svijetu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. ožujak 2012. 14:09

Na Poljudu je u podne službeno predstavljen novi trener prve momčadi – Mišo Krstičević.

- Ovo je kruna moga rada u koji sam sada siguran, prije desetak godina sigurno ne bih prihvatio ovaj zadatak. U ruke sam dobio najbolji klub na svijetu i nadam se da ću biti dobar - kazao je Krstičević.

Novi trener se osvrnuo i na legendarnog šjor Ivana.

- Žao mi je što danas ovdje s nama nije Tomislav Ivić, on bi bio presretan kada bi me vidio gdje sam sad. Kada sam doznao da ću postati trener Hajduka prvo sam se prisjetio njega i skoro su mi došle suze na oči.

Pomoćnik Krstičeviću će biti Ive Šeparović, vratare će trenirati Zoran Varvodić, dok će se za fizičku spremu brinuti Dujo Poljak i Boris Peyrek.

- Imamo znanja, poštenja i hrabrosti, a Hajduk će igrati onako kako mu ime govori - hajdučki! Još agresivnije, još čvršće i napadački - kazao je Krstičević.

Govoreći o nedjeljnoj utakmici protiv Cibalije na Poljudu novi trener je istaknuo

- Balakov je pripremio odličnu igru za gostovanja, igrali smo dobro i protiv Zagreba, Rijeke pa i Dinama ali moramo popraviti igru na Poljudu. Ne interesira me rezultat 1:0. Moramo igrati sa što više igrača u napadu - istaknuo je Krstičević.

- Nisam još odredio sastav za utakmicu, ozlijeđeni su James i Andrić, vidjet ćemo nakon popodnevnog treninga - zaključio je Krstičević.

Novi trener je najavio da se među bijele vraća Josip Radošević koji je potpisao profesionalni ugovor.

Na predstavljanju novog trenera Miše Krstičevića pojavio se ispred Hajduka sportski direktor (doduše još uvijek v.d.) Milo Nižetić. Milo i Mišo, dva M, predsjednika Maleša za treći M nije bilo.

- Naš dosadašnji trener Krasimir Balakov je definitivno ostavio trag. Izuzetan je profesionalac i radnik. Sam poziv Kaiserslauterna, koji u njemu vidi spasitelja, dovoljno govori o njemu i potvrđuje da smo prošlog ljeta dobro birali. Razišli smo se džentlmenski, a Hajduk mu kao veliki klub ostavlja otvorena vrata – kazao je Nižetić.

Ostalo je nejasno je li Hajduk prijevremenim odlaskom Balakova nešto i zaradio? Ima li odštete, ili je, kako se prenosi, odšteta za odlazak u Bundesligu nula?

- Nije to pitanje za mene, ne mogu o tome - kazao je Nižetić.

Osvrnuo se i na stajališta kako je oproštajna konferencija za novinare u tri sata ujutro na Poljudu, one večeri kada je Hajduk savladao Rijeku na Kantridi, suluda.

- Bila je to želja Balakova i izašli smo mu u susret, da se pojavi među novinarima koji su ga i pratili svo ovo vrijeme. On je najavio i kako će 1. travnja organizirati pravi oproštajni skup u Splitu – najavio je Nižetić.

O Krstičeviću je govorio biranim riječima.

- Mišo je čovjek koji je iz kluba, koji poznaje situaciju i svlačio se praktički proteklih mjeseci u istoj svlačionici kao i igrači prve momčadi. Istina je da nema puno trenerskog iskustva, ali znamo što može. Uvjereni smo da će nastaviti tamo gdje je Balakov stao.

Špekuliralo se kako bi mu klub mogao ponuditi ugovor samo do kraja sezone, no dobio je duži mandat.

- Ugovor je potpisan do ljeta 2013., no s Krstičevićem računamo dugoročno. Pozivam i navijače, koji su nas i do sada bezrezervno podržavali, da tako nastave i dalje i prema treneru i igračima.

Strategija je oslanjanje na vlastiti kadar, na igrače iz Omladinskog pogona, ali jasno je već sada kako na nekim pozicijama, poput one desnog beka, nema pravih rješenja ni među onima koji dolaze.

- Ustrajat ćemo u našij strategiji, makar znamo da nam vrijeme nije saveznik. Očekivanja navijača su uvijek velika i mi ćemo u iduća dva mjeseca utvrditi što imamo i gdje se trebamo pojačati. I gradit ćemo momčad koja će se dogodine ravnopravno boriti za prvo mjesto - najavio je Nižetić.

Linker
25. rujan 2024 10:37