NEĆE BITI LAKO

Krznar špijunirao Neftči: Dobri su, u HNL-u bi se s Hajdukom borili za drugo mjesto!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2011. 20:44

Jurčićev asistent Damir Krznar bio je Dinamov špijun da utakmici Neftčija i Viktorije iz Plzena. Češki prvak pobijedio je sa 1:0.

- Česi su dominirali na toj utakmici. Istina, pogodak su postigli u zadnjoj minuti, kad je trener Neftčija promijenio praktički sve igrače - kazao je u uvodu Krznar.

Priča da se Neftči uglavnom branio, da nije češke nogometaše napadao “visoko”, kao suparnike u dosadašnjim pripremnim utakmicama.

- Probali su napasti s tri-četiri dijagonale, nekoliko puta kroz sredinu travnjaka. U 10. minuti ozlijedio im se kapetan te je napustio igru. Naravno, ne znam hoće li biti spreman za utakmicu u Maksimiru. Igrače Viktorije dočekivali su “nisko” na svom dijelu travnjaka.

Znači, Neftči ovoga puta, nakon neodlučenog s Skënderbeuom, te pobjedom nad Temišvarom nije mogao pronaći način da se suprotstavi Česima.

- Uzmite u obzir da se ovdje radi o jakom češkom prvaku, ali isto tako i činjenicu da ih Viktorija nije mogla probiti dok su igrali u najjačem sastavu.

Kako vam je izgledao Emile Mpenza?

- “Pleše” na granici zaleđa. Dva puta je pobjegao, ali jednom se spetljao s loptom, drugi put ga je sustigao obrambeni igrač. Međutim, Mpenza uopće nije loš, dapače, nezgodan je i opasan.

Flavinho?

- Brazilac je dobar, zna s loptom, važan je za Neftči, ali se kraj njega može proći, može ga se, da se tako izrazim, ispasirati.

Je li on najbolji igrač Azera?

- Najbolji igrač Azera je Rodriguinho. On bi nam mogao stvarati probleme u organizaciji igre. Jak je u destrukciji.

Vratar Stamenković?

- Dobar. Nametnuo se kao pravi vođa. Dirigira igrom.

Gdje bi Neftči bio u Prvoj HNL?

- Po mojoj procjeni borio bi se s Hajukom za drugo mjesto! Dinamo bi nakon, recimo, 10-12 kola nad njim imao desetak bodova prednosti, ali u dvije utakmice Azeri mogu biti itekako opasni. Mi možemo proći Neftči, ali nekako mislim da to nećemo napraviti upečatljivo i dojmljivo, jer su Azeri jaki - zaključio je Krznar. (do)

Linker
05. srpanj 2024 06:53