Getty, Reuters, sn ilustracija
VATRENI NA CIJENI

KUHA SE NA NOGOMETNOM TRŽIŠTU, A U ČITAVU PRIČU UKLJUČENI SU I VATRENI Perišićev status i dalje neizvjestan, Rakitić sve bliže potpisu za velikana

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. lipanj 2019. 13:36

Prijelazni rok postaje sve vreliji, a u tom se loncu svega i svačega, naravno, nalaze i hrvatski igrači, ponajviše “vatreni”. Nakon što je budućnost “riješio” Nikola Vlašić i službenim prelaskom u CSKA, red je i na drugim HR zvijezdama.

SLUČAJ PERIŠIĆ

Talijanski mediji donose brojne potankosti budućnosti Ivana Perišića u Interu, koja je i dalje prilično neizvjesna. Igrač je, naime, neki dan odbio bajoslovnu kinesku ponudu, međutim, to nije automatski označilo i njegov ostanak u crno-plavom dijelu Milana. Kako saznaju talijanski kroničari, njegov će se daljnji put definirati na sastanku s trenerom, koji bi se trebao odviti u vrlo kratkom roku.

Antonio Conte planira napraviti veliki ‘rebuilding’, Icardi je otpisan, a još je uvijek neizvjestan status Hrvata, koji je bitan faktor ove momčadi. Teško je u ovome času nazrijeti Conteove ideje, no u razgovoru s Perišićem želi ujedno otkriti koliko je taj krilni igrač i dalje ‘gladan’ u Interu.

Osijek, 080619
Gradski vrt. 
Utakmica kvalifikacije za EURO 2020. izmedju Hrvatske i Walesa.
Na fotografiji: Ivan Perisic.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Ujedno, brojne ponude koje su pljuštale prošloga ljeta, na početku su ovog mercata iščezle, i sada stoji upitnik žele li se klub i trener zapravo riješiti potentnog igrača za bagatelnu cijenu”, ističu talijanski mediji “slučaj Perišić”, koji bi, dakle, u sljedećih nekoliko dana trebao biti riješen.

SLUČAJ RAKITIĆ

Nakon što je Barcelona postigla početni usmeni sporazum s brazilskim napadačem Neymarom, prema kojem bi se on vratio u katalonski klub i potpisao ugovor na idućih pet sezona, u “dealu” u kojem se, navodno, odrekao i gotovo 30-postotne plaće, sada slijedi onaj teži dio. Kako, naime, pišu katalonski Sporti i brazilski Globo, predsjednici Barcelone i PSG-a, Josep Maria Bartomeu i Nasser Al-Khelaifi, započeli su teške pregovore da dogovore uvjete prelaska Neymara s Parka prinčeva na Camp Nou.

Caka je sljedeća: PSG nominalno traži 222 milijuna eura, koliko je platio Brazilca Barceloni, no “blaugrana” nema taj novac, ponajviše zbog ispadanja iz okvira financijskog fair-playa, ali i teških ovoljetnih kupovina (De Jong, a svaki dan stiže i Griezmann). Zbog toga je, pišu Španjolci i Brazilci, Bartomeu PSG-u ponudio 100 milijuna eura te jednog ili više igrača s popisa uglednih, ali otpisanih: Coutinho, Dembele, Umtiti i Rakitić.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Lionel Messi of Barcelona and Ivan Rakitic of Barcelona celebrate after the fourth goal of his team scored by Luis Suarez (not in frame)  during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Getty Images

Nama je, jasno, najinteresantniji slučaj hrvatskog veznjaka, o kojem su se ispisale već tone tekstova, međutim, do danas nije produljio ugovor s podebljanjem plaće, što je čekao tijekom cijele prošle sezone. Upravo se stoga njegov odlazak čini izglednim, a s obzirom na odlazak Rabiota, Thomas Tuchel “baca oko” na Rakitića, što u ovome času transfer čini sve realnijim...

SLUČAJ OSTALIH

U ovoj rubrici mnogo je imena. Ponovno se diskretno javlja interes ponekih premierligaša i klubova Serie A za Vidom, Milan je doveo stopera Kubuka iz Stuttgarta pa je ohlađen interes za Lovrena, no “rossoneri” na Bobanov pogon i dalje “šacaju” Kramarića, ali i pozorno prate situaciju oko Josipa Brekala koji je istaknuo da će nakon razgovora s Wolfsburgom odlučiti što dalje, a nakon odličnih partija na Euru, popis interesenata sve je veći...

Zagreb, 210319.
Stadion u Maksimiru.
Kvalifikacije za UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2020, skupina E, Hrvatska - Azerbajdzan.
Na fotografiji:  Josip Brekalo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Brekalo

Treba, jasno, vidjeti kako će se rasplesti situacija u trokutu Real - Kovačić - Chelsea, što je sa statusom Kalinića u Aston Villi, baš kao i njegovog prezimenjaka u Atléticu, Krovinović je, prema jučerašnjem stanju, nadomak Vitoriji Guimaraes, a kao jedan od onih ispod radara nameće se Mateo Pavlović, negdašnji stoper Zagreba i mlade reprezentacije, koji je nakon zamjetne sezone u francuskom Angersu zainteresirao trenera Lazija Simonea Inzaghija.

Uglavnom, kuha se...

Linker
30. travanj 2024 14:17