StoryEditor
 VLADO KOS/CROPIX
NEDVOSMISLENA PORUKA

‘Kup nam možete uzeti, ali stadion možete samo gledati!‘ Gazda Osijeka otkrio što će biti s Grezdom

Ivan Meštrović je u dobrim odnosima i s Davorom Šukerom, kao i Damirom Miškovićem.
Autor: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 01. lipanj 2020. 22:22

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović uživo je svjedočio zbivanjima na Rujevici, s koje je vrlo brzo nakon susreta otišao.
Zna se od ranije da je Meštrović u izvrsnim odnosima s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i predsjednikom Rijeke Damirom Miškovićem, koji su iz iste lože gledali susret, pa nas je zanimalo i je li s njima prokomentirao sve što je dogodilo.

- Gospodinu Miškoviću samo sam čestitao na ulasku u finale, a sa Šukerom sam pričao, no o tome što ima za reći o svemu morat ćete pitati njega. Ipak, mislim da je nakon nedjeljne utakmice i njemu jasno zašto naši suci ne sude Ligu prvaka, SP, EP... Ukratko, ova razina suđenja na ovoj razini natjecanja je poraz HNS-a – rekao je Meštrović i dodao:

image
VLADO KOS/CROPIX

- Snimke govore same za sebe. Ovo je jedna od rijetkih situacija kada nemam što dodati nakon što pogledam snimke, a isto mogu savjetovati i ostalima. Nevjerojatno je da se na ovoj razini natjecanja događa ovakva razina suđenja. No, vjerojatno ništa nije slučajno. Mislim da generalno imamo krizu društva i nekomptentnost ljudi na pozicijama, a sad smo svjedočili ili jako nekompetentnom sucu ili sucima, jer ne bih amnestirao ni VAR sobu, ili nečemu drugome vrlo kompetentnom što ne ulazi u domenu sporta. I tu bih se zaustavio – kazao je Meštrović, najavivši kako će „klub iscrpiti sve sredstva za zaštitu svojih interesa, ali više od toga ne mogu reći da ne ugrozim istragu.“

- Sigurno je samo da ćemo poduzeti određene korake. Osijek će i iz ovoga izaći jači i naš se projekt neće zaustaviti. Poručio bih i da nam kup nam možda može biti uzet, ali stadion nam mogu samo gledati – istaknuo je Meštrović, a nas je zanimalo i kako komentira Grezdin postupak i prijeti li mu klupska kazna.

- Za sada ne, jer moramo vidjeti što se sve točno dogodilo. Nisam bio prisutan, ali po informacijama koje do mene dolaze radilo se o provokaciji na nacionalnoj osnovi, na koju je Grezda reagirao kako je reagirao. Ja to nikako ne odobravam, ali u kontekstu jučerašnjih događanja drago mi je da je ostalo samo na tome – zaključio je Meštrović.

Linker
17. lipanj 2020 02:36