Damir Krajac / CROPIX
JURČIĆ POZIVA NA OPREZ

'Kupili smo vrijeme koje će nas učiniti boljima. I Vlada, kada je izaberu, ima sto dana'

Piše: ArhivaObjavljeno: 14. srpanj 2011. 01:18

Ove je srijede puno toga u Maksimiru bilo u simbolu broja tri. Na tribine su 'kentauri' propustil točno 33 tisuće i tri stotine navijača, a Saša Stamenković u svoju je mrežu propustio tri komada. Na koncu, i Kruno Jurčić dodao je još jednu 'trojku'.

- Tri velika pljeska upućujem nakon ove utakmice. Svim radnicima koji su radili na stadionu ide onaj prvi. Hvala im za sve što su napravili u ovo kratko vrijeme. Onaj drugi ide tribinama. Igračima je trebala podrška. Trebao im je netko da im čuva leđa – kazao je Jurčić. A onaj treći pljesak otišao je u svlačionicu podno južne tribine.

- Hvala igračima!

Uoči utakmice konstatirali smo kako Dinamo protiv Neftçija nema puno za dobiti, ali zato je puno toga na vagi. Strateg Dinama, koji je u novinarskoj loži dočekan plijeskom, ne slaže se s time.

- Dobilo smo jako puno. Sa ovih 3-0 imamo to vrijeme koje će nas učiniti još boljima. I Vlada kada je izaberu ima sto dana – podvukao je Jurčić koji nije bio iznenađen protivnikom, ali ni nedostatkom presinga koji je najavio kao 'sveti cilj' njegova Dinama.

- Uvjeti nisu bili za nogomet. Bilo je vruće i lakše je bilo držati pozciju nego raditi presing. Doduše, u nekim trenucima je to funkcioniralo, ali bit će bolje. Bilo je tu još nekih detalja koji su bili loši, ali puno više lijepih stvari – smatra trener Dinama kojeg igra protivnika nije iznenadila. Znao ih je do u detalja.

- Pa to je ista momčad od prošle sezone. Samo im je taj golman novi. Uigrani su, a nije me iznenadio niti taj njihov korner s onim preskakanjima. Upozoravao sam svoje igrače, crtao im kako će to odigrati, ali nije uspjelo...

Valjda će u uzvratu pripaziti i na taj detalj.

- Pazite, ovo je lijep rezultat ali čeka nas teška utakmica u Azerbejdžanu. No, sada imam iskustvo u ekipi.

Netko je spomenuo kako se Beqiraj i Krstanović 'nisu našli'. Kako ne mogu zajedno.

- Ako su zabili tri gola, po meni mogu – poklopio je Jurčić i bio je vraški u pravu.

Unatoč debaklu, uzvratna utakmica je karta na koju igra trener Neftçija Arif Asadov.

- Znamo za Dinamove slabije predstave kada dobije u prvoj utakmici visokim rezultatom – kazao je Asadov.

Vjerojatno je pri tome mislio na prve utakmice s Koprom (5-1), Primorjem (4-0) i Heartsom (4-0) a nakon kojih je Dinamo strepio za prolaz. Što se utakmice u Maksimiru tiče, Asadov ne smatra kako su njegovi podbacili.

- Propustili smo dosta situacija u kojima smo mogli zabiti gol – dojam je koji iz Maksimira nosi Asadov kojem su sporna dva od tri Dinamova gola.

- Kod prvog je bio ofsajd, a kod onog trećeg napadač Dinama (Krstanović op.a) je simulirao. Čestitam Dinamu, ali još slijedi taj uzvrat u kojem ćemo se boriti do kraja – završio je Asadov.

Linker
24. rujan 2024 11:17