NOGOMETNI MERCATO

La Gazzetta dello Sport otkriva: 'Fiorentina stoji prva u redu za Antu Rebića'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2013. 11:18

Kokorin, Denisov i Žirkov pojačali moskovski Dinamo

Nogometni klub iz ruske prijestolnice Moskve, Dinamo, objavio je putem svoje službene internetske stranice da je kompletirao transfere čak trojice ruskih reprezentativaca iz Anžija.

Bogati klub iz Mahačkale objavio je prije 10-ak dana da rasprodaje svoje najskuplje igrače, nakon što je vlasnik kluba Sulejman Kerimov odlučio srezati godišnji klupski budžet sa 180 na 50-70 milijuna dolara. Dinamo je iskoristio takvu situaciju, te svoje redove pojačao Igorom Denisovom, Jurijem Žirkovom i Aleksandrom Kokorinom.

- Denisova, Kokorina i Žirkova ćete moći vidjeti na treningu već ovoga petka. Denisov bi mogao i nastupiti u prvoj utakmici kod Krasnodara, dok se Kokorin i Žirkov i dalje oporavljaju od ozljeda – rekao je Dinamov potpredsjednik Genadi Solovjov.

Očekuje se da će Anži, tek 13. sastav ruskog prvenstva nakon četiri odigrana kola (bez pobjede), do kraja prijelaznog roka prodati i svoju dvojicu najboljih igrača – Samuela Eto'oa i Williana.

Liverpool Luisu Suarezu postavio ultimatum

Prema pisanju britanskog The Guardiana, engleski nogometni Premierligaš Liverpool dao je svom napadaču Luisu Suarezu (26) dva dana "fore" da odluči želi li ostati na Anfieldu ili ne.

Urugvajski reprezentativac mora do dana kada započinje nova sezone Premierlige, ove subote, otvoreno reći klubu želi li ostati ili ne. Čudan je to ultimatum s obzirom da je Suarez u nekoliko navrata u javnosti izjavio da želi igrati za neki klub koji nastupa u Ligi prvaka.

Možda je čelnike Liverpoola zbunila njegova lažna izjava za urugvajski list El Observador, u kojem je navodno izjavio da želi ostati u klubu zbog privrženosti ljudi. Suarez je istu izjavu nakon prijateljskog ogleda u Japanu negirao.

Trenutno je Arsenal jedini klub koji je poslao službenu ponudu za Urugvajca tešku 40 milijuna i jednu funtu.

La Gazzetta dello Sport: Fiorentina prva u redu za Rebića

Nastavlja se praćenje Ante Rebića, 19-godišnjeg hrvatskog nogometaša i napadača Splita, od strane brojnih talijanskih klubova. Novosti po tom pitanju donosi La Gazzetta dello Sport...

Ugledni talijanskii sportski dnevnik piše kako je trenutačno najbliže nadarenom napadaču Fiorentina, koja je ovog ljeta silno kupovala na tržištu, te s pravom gaji nade za sam vrh talijanske Serie A.

Navodi se kako čelnici Fiorentine obavljaju preliminarne razgovore, te da su spremni izdvojiti tri milijuna eura za Rebića. Inače, ranije su hrvatskog napadača pomno pratili iz Parme i Rome, makar su se potiho spominjali još neki klubovi Serie A.

Podsjetimo da je u srijedu, u Vaduzu, Rebić debitirao za seniorsku momčad Hrvatske i to lijepim pogotkom. Zabio je za 2-1 protiv Lihtenštajna u utakmici u kojoj su igrači Igora Štimca na koncu slavilii s 3-2, uz dvostrukog strijelca Eduarda.

Capoue novo pojačanje Tottenhama

Francuski veznjak 25-godišnji Etienne Capoue prešao je iz Toulousea u Tottenham, objavio je engleski prvoligaš na svojim stranicama u četvrtak. Capoue, defanzivni vezni, odigrao je sedma utakmica u dresu francuske reprezentacije i zabio je 13 golova u 174 nastupa za francuskog prvoligaša.

Tottenham nije otkrio koliko je platio za Capouea, ali britanski mediji nagađaju da se radi o devet milijuna funti (13.98 milijuna dolara).

Spursi počinju novu prvenstvenu sezonu utakmicom protiv Crystal Palacea koja se igra u nedjelju.

Thiago Silva: Ostajem u PSG-u do ljeta 2017. godine

Brazilski stoper pariškog nogometnog kluba PSG-a Thiago Silva izjavio je u srijedu da će ostati u aktualnom klubu do ljeta 2017. godine, iako ga se u posljednje vrijeme povezivalo s odlaskom u Barcelonu...

- Moja je odgovornost ostati u PSG-u i ispoštovati ugovor do kraja. Postojale su glasine vezane za Barcelonu, no ja sam uvijek bio jasan u svojim izjavama. Ponavljam, sretan sam u PSG-u i želim ostati. Vjerujem u ovaj projekt, usprkos odlasku trenera Carla Ancelottija (op.a. u Real Madrid) - veli 28-godišnji Brazilac i dodaje:

- Glasine koje su kružile da želim otići su bile neistinite. To zna i sam predsjednik kluba. Da je klub rekao da više nisam potreban, onda bih razmišljao o odlasku. No ovako želim ostati do kraja ugovora i tu nema nikakvih dvojbi - zaključio je brazilski reprezentativac.

Bale: Više nikada neću navući dres Tottenhama!

Ako je za vjerovati britanskom tabloidu The Sunu, velški nogometaš i velika ovoljetna želja Real Madrida, Gareth Bale, otkrio je svojim suigračima u reprezentaciji da više nema namjeru igrati za Tottenham...

- Više nikada neću navući dres "spursa" - to su navodno riječi kojima je sjajni krilni igrač Tottenhama obavijestio svoje reprezentativne kolege o svojim namjerama, koje zasada skriva pred medijima.

- Gareth je zbunjen i ogorčen. Ne može shvatiti zašto ga Tottenham ne želi pustiti iz kluba – rekao je, navodno, jedan od reprezentativaca Walesa za The Mirror.

Bale se trenutno nalazi na reprezentativnom okupljanju, iako je propustio sve pripremne utakmice Tottenhama zbog misteriozne ozljede. Wales u srijedu navečer igra protiv Irske prijateljski susret, a dan poslije je navodni dan "D" za Balea.

Naime, tada je zakazan sastanak njega i predsjednika Tottenhama Daniela Levyja, koji, kao i prošle sezone u slučaju našeg Luke Modrića, koči njegov transfer u Real Madrid.

Džeko i Michu Arsenalove rezervne opcije

U Arsenalu imaju spreman i plan B u slučaju da propuste realizirati transfer urugvajskog napadača Luisa Suareza (26) iz Liverpoola ovog ljeta.

Suarez je bio glavna meta menadžera Arsenalovih nogometaša Arsenea Wengera ovog prijelaznog roka, ali zasad su obje službene ponude "topnika" odbijene.

Iako Wenger i dalje nije odustao od Suareza i u klubu spremaju i treću ponudu za napadača kojom će se približiti svoti od 50 milijuna funti koliko u Liverpoolu minimalno zahtijevaju, francuski stručnjak ima spreman i B plan.

Tako Sportsmail izvještava da će se Wenger okrenuti napadačima Manchester Cityja, odnosno Swanseaja, Edinu Džeki (27) i Michuu (27), u slučaju da se Suarezov transfer izjalovi.

Skauting nad spomenutim igračima već je odavno napravljen, ali čeka se konačan rasplet sage oko Suareza.

U međuvremenu su "topnici" vrlo blizu dovođenja Bayernovog brazilskog defenzivnog veznjaka Luiza Gustava (26) za kojeg su navodno ponudili 14.5 milijuna funti.

- Arsenal je sjajna momčad i bila bi to velika prilika. Želim prijeći u klub u kojem mogu igrati – komentirao je Gustavo.

Fiorentina pregovara s Xabijem Alonsom

Aktivnost Fiorentine na nogometnom tržištu ne prestaje, pa tako Mundo Deportivo izvještvaja kako su dužnosnici toskanskog kluba trenutačno u pregovorima s Xabijem Alonsom.

Taj 31-godišnji vezni nogometaš madridskog Reala i španjolske reprezentacije je trenutačno ozlijeđen i propustit će početni dio nove sezone, no još je uvijek upitno hoće li sezonu dočekati u dresu kraljevskoga kluba.

Xabi Alonso ima valjani ugovor s Realom do lipnja 2014. godine, ali i ranije se napominjalo kako nije siguran njegov ostanak u Realu. Tražio ga je prvo Chelsea, a potom se govorilo da bi ga i Juventus želio u svojoj momčadi.

Sada je po njegovom pitanju aktivna Fiorentina, a Mundo Deportivo navodi da čelnici talijanskog kluba zasad nisu otvorili pregovore s kolegama iz Reala, već da pregovaraju s igračevim menadžerom.

Brazilac Wallace iz Chelseaja otišao u Inter na posudbu

U siječnju ove godine londonski je Chelsea u svoje redove doveo mladog Brazilca, 19-godišnjeg obrambenog nogometaša Wallacea, koji je dotad bio član Fluminensea, aktualnog prvaka brazilske Serie A.

Wallace nije upisao niti minute u engleskoj Premierligi, a neće niti sezone koja kreće ovog vikenda budući je ovog utorka i službeno prešao u milanski Inter. Iz talijanskog kluba su objavili transfer, nakon što je Wallace uspješno obavio liječničke preglede, a u pitanju je posudba do lipnja iduće godine.

Wallace igra na poziciji desnog beka, te je izrazio zadovoljstvo što će iduće sezone igrati u talijanskoj Serie A, izjavljujući kako se nada da će u klubu iz Milana imati daleko više prilike igrati, nego li je to imao prošle sezone u Chelseaju.

Linker
22. rujan 2024 08:20