KICKER

Lakiću savršena jedinica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2013. 12:33

Proteklog je vikenda igrano 20. kolo prve njemačke nogometne lige, a velike su utakmice u svojim klubovima, Eitrachta i Bayerna, odradili Srđan Lakić i Mario Mandžukić...

Prvospomenuti Lakić debitirao je u redovima Eintrachta, u koji je stigao iz Wolfsburga na posudbu do ljeta 2014. godine, na gostovanju kod HSV-a dvama pogocima! Dubrovčanin je u 22. naprije nogom, a potom i u 36. glavom tresao mrežu Renea Adlera, a to su ujedno bili i jedini golovi na susretu.

Lakića je Kicker ocjenio čistom jedinicom, odnosno najboljom mogućom ocjenom za nastup igrača u jednoj utakmici!

S druge strane Milan Badelj, član HSV-a, bio je prilično slab, te je za 45 minuta provedenih na travnjaku i sakupljeni šuti karton zaradio ocjenu 5.5 (najmanja je 6).

Veliku je utakmicu i također dva pogotka upisao Mario Mandžukić, čiji je Bayern slavio u gostima kod Mainza s 3-0. Bivši igrač Dinama je, baš kao i Lakić, najprije nogom, a potom i glavom zabio za 2-0, a kasnije i 3-0.

Kicker ga je stoga nagradio sjajnom ocjenom 1.5!

Wolfsburg je na svom travnjaku remizirao protiv slabašnog Augburga (1-1), a u tom se susretu nisu iskazali ni Ivan Perišić, ni Ivica Olić. Perišić je odigrao cijeli susret i zaradio skromnu peticu od Kickera, dok je Olić u igru ušao u 67. minuti, te ostao neocjenjen.

Lakić očekivano s najboljom mogućom ocjenom uvršten u napad najbolje momčadi kola u Bundesligi, ali Mandžukić nije. "Njegovo" mjesto, odnosno drugo pored Lakića u napadu zauzeo je napadač dortmundske Borussije Robert Lewandowski, koji je sudjelovao kod sva tri gola (postigao jedan) svoje momčadi, te izborio nerealizirani jedanaesteac.

Momčad 20. bundesligaškog kola:

Manninger; Alaba, Sokratis, Zambrano, Lahm; Traore, Reinartz, Kruse, Volland; Lewandowski, Lakić

Linker
22. rujan 2024 05:31