Damir Krajač / CROPIX
WIN-WIN SITUACIJA

Lars Lagerback: 'Hrvatska je strašna momčad, mi nemamo što izgubiti'

Islanđanio ne namjeravaju biti statisti na proslavi odlaska Hrvatske na SP
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 18. studeni 2013. 15:34

- Mi smo u ‘Win-Win’ situaciji. Nemamo što za izgubiti, a možemo jako puno dobiti - sukus je razmišljanja islandskog izbornika Larsa Lagerbäcka uoči odlučujućih 90 minuta za plasman na SP u Brazil.

Popularni Lasse bio je iznimno dobrog raspoloženja. Pohvale na račun Hrvata tekle su poput slapova iz njegovih ustiju, ali svako malo bi dao do znanja da njegovi momci ne namjeravaju biti statisti na proslavi odlaska Hrvatske na SP.

- Hrvati se moraju postaviti domaćinski. No, nisam siguran da će početi maksimalno agresivno. Naime, takav stil ostavlja dosta prostora, a znaju da će im biti jako teško ako zabijemo gol na Maksimiru - naglasio je izbornik Islanda koji će zbog izostanka Skulasona i najopasnijeg napadača Sigthorssona morati mijenjati plan igre, ali...

- Nikada ne gledam na probleme, nego na solucije kako da ih što bezbolnije riješim. Da, igrat ćemo drugačije, donekle se adaptirati domaćinu, ali i probati igrati svoju igru. Naravno, koliko nam Hrvati dopuste - naglasio je Lagerbäck.

Gosti iz Islanda ne kriju zadovoljstvo gostoprimstvom. Oduševljeni su vremenskim prilikama u Zagrebu te impresionirani travnjakom Maksimira.

- Nije kao golf teren, ali s obzirom da je mjesec studeni travnjak je jako dobar.

Isto tako, gosti su informirani da će Maksimir biti poluprazan u utorak navečer.

- To neće puno utjecati na igrače koji su fokusirani na ono što se događa na travnjaku. Siguran sam da to neće biti ni problem za Hrvate jer svi žele u Brazil. U svakom slučaju, i ta polovica je dvostruko više od našeg stadiona u Reykjaviku - rekao je Lagerbäck koji je pohvalio igru Hrvata u prvoj utakmici.

- Bili su diciplinirani i kontrolirali igru.

Na neke rečenice koje su zvučale podcjenjivački prema njegovim igračima, Lagerbäck se nije previše osvrtao.

- Svašta se govori nakon utakmica, ali siguran sam da nas ne podcjenjuju jer ulog je prevelik.

Upitan za euforiju u svojim redovima, izbornik se upitao:

- Euforija? Postoji li uopće ta riječ na Islandu? - nasmijao se izbornik Islanda.

Svjestan je, kako kaže, koncentracije kvalitete u Kovačevim redovima. Puno ih je proučavao...

- Dobro ih znam. Riječ je o jednoj od najboljih reprezentacija svijeta. Imaju Mandžukića koji može zabiti svakoj obrani svijeta, ali i asistirati. Nosimo silan respekt prema domaćinu, ali uzdam se i u karakter svojih igrača. Nemaju puno iskustva u reprezentaciji, ali imaju u klubovima iz kojih dolaze. Uostalom, mi smo u ovim kvalifikacijama izgubili tek jednu utakmicu u gostima. Valjda i to nešto govori - naglasio je Lagerbäck.

Linker
19. svibanj 2024 06:43