VALERY HACHE Afp
BIVŠA ZVIJEZDA BARCELONE

‘Ako od prvog dana to ne radite, ne morate ni razmišljati o suradnji s Nikom Kovačem...‘

O Monacovom treneru Niki Kovaču nekadašnja zvijezda Arsenala, Barce i Chelseaja ima lijepe riječi
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2021. 08:27

Monaco Nike Kovača nastavio je s pobjedama i ovog vikenda, pa je tako u nedjelju klub iz Kneževine pobijedio Dijon s 3:0.

Nakon 32 odigrana kola Monaco drži treće mjesto s 64 boda, pet manje od lidera Lillea i jedan manje od drugoplasiranog PSG-a.

U razgovoru za TF1 nakon susreta Cesc Fabregas, veznjak Monaca, a nekadašnji član Arsenala i Barcelone, govorio je o svojoj dugovječnosti, treneru Niki Kovaču i ambicijama.

Bila je to inače za 33-godišnjeg Fabregasa jubilarna 800. utakmica u karijeri.

"Na kraju dana sve se radi o konzistentnosti, najbitnije je žrtvovanje. Morate uvijek težiti biti bolji. Zato igram na elitnoj razini otkako mi je bilo 19 godina i zato računam da ću ovdje odraditi ugovor do kraja (do lipnja 2022.)", rekao je Fabregas.

O treneru Niki Kovaču ima samo lijepe riječi.

"Niko, iskreno, ima isti pogled na nogomet kao i ja. Radio je pod sjajnim menadžerima kao i ja. Učio je od najboljih i to se vidi. Ima karakter i njeguje vrlo agresivan stil igre. Ako od prvog dana ne radite naporno, ne trudite se, onda ne morate ni razmišljati o radu s Nikom Kovačem. Arsene Wenger mi je uvijek govorio da u nogometu nisu bitne godine. Ako ti je 16 i dobar si, igrat ćeš, ako ti je 32 i nisi dobar, nećeš igrati. Ali ako ti je 37 i dobar si, igrat ćeš. Na kraju se sve svodi na teren i nogomet", objasnio je Fabregas.

Ima li Monaco šanse osvojiti naslov francuskog prvaka?

"Za nas je od početka sezone bio povratak u Europu. Na kraju, ako ćemo 2 ili 3 kola prije kraja i dalje biti u borbi, onda ćemo se usuditi sanjati. Naravno da je sve u nogometu moguće, a ja igram da bih osvajao naslove. Čim prije ova momčad nešto osvoji, to bolje za njezin mentalitet", zaključio je Fabregas.

Linker
25. travanj 2024 09:21