Mbappe

 BERTRAND GUAY/AFP/PROFIMEDIA Bertrand Guay/afp/profimedia
ŽESTOKA KONKURENCIJA REALU

Alarm u redovima velikana: Pojavile se dvije nove opcije za bombastični transfer Kyliana Mbappea

Francuz je obavijestio PSG kako ne želi produžiti ugovor na još jednu godinu
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2023. 14:24

PSG je već ostao bez Lionela Messija, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da je i Kylian Mbappé igrao posljednju utakmicu u njihovom dresu. Naime, danas je objavljeno kako je francuski nogometni reprezentativac obavijesti PSG kako nema namjeru aktivirati klauzulu po kojoj bi mu ugovor bio produžen za još jednu sezonu.

Naime, Mbappé je ugovorom vezan do ljeta 2024., a on sam ima opciju da produži ugovor na još jednu godinu. To može napraviti do 31. srpnja, a ako se to ne dogodi ostaje mu samo još 12 mjeseci ugovora. L‘Equipe donosi kako je Mbappé već odlučio te obavijestio klub da od produženja nema ništa. Samim time izgledno je kako će ga PSG pokušati prodati ovog ljeta kako ne bi ostao bez bilo kakve odštete.

Čim je vijest o Mbappéovom pismu ugledala svjetlo dana odmah su se probudili u madridskom Realu koji figurira kao glavni favorit za dovođenje jednog od najboljih nogometaša na svijetu, ali u igru su se uključili i drugi klubovi.

Engleski The Times donosi kako su za dovođenje Mbappéa zainteresirana i dva engleska kluba, Chelsea i Manchester United. U redovima ‘Crvenih vragova‘ smatraju kako bi ih Mbappé vratio u vrh engleskog i europskog nogometa dok vlasnik Chelseaja, američki bogataš Todd Boehly nema nikakvih problema s potrošnjom stotina milijuna eura kako bi od Chelseaja opet stvorio prvaka Europe. Uostalom, klub sa Stamford Bridgea je u sezoni koja je završila na pojačanja potrošio više od 600 milijuna eura pa mu ne bi trebao biti problem potrošiti još 200-ak milijuna eura na Mbappéa.

Gdje će Mbappé nastaviti karijeru i hoće li njegov transfer postati najskuplji svih vremena? Na ta pitanja ćemo tražiti odgovor u tjednima koji su pred nama, a samo spomenimo kako je trenutno najskuplji transfer onaj Neymara kojeg je PSG u ljeto 2017. Barceloni platio 222 milijuna eura.

Linker
01. svibanj 2024 21:52