Nasser Al Khelaifi

 MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp
BURNO U PARIZU

Bijesni gazda PSG-a nakon udarca u Ligi prvaka smjenjuje trenera i vraća čovjeka kojeg je naprasno potjerao?

Christophe Galtier teško će dočekati kraj sezone na klupi PSG-a
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2023. 15:02

Ako je za vjerovati napisima francuskih medija, u četvrtak bi se trebao održati ključni sastanak u Parizu na kojem bi predsjednik Nasser Al Khelaifi trebao donijeti odluku o budućnosti trenera. Navodno je veliki šef PSG-a razočaran i bijesan nakon ispadanja od Bayerna u osmini finala Lige prvaka i spreman je trenutno smijeniti Galtiera kako bi prodrmao momčad.

Već je u javnost procurila i informacija tko bi mogao naslijediti Galtiera na klupi. To je Thomas Tuchel, njemački trener koji je PSG vodio između 2018. i 2020. godine koji je trenutno slobodan, bez angažmana. Al Khelaifi je smijenio Tuchela na polovici sezone 2020/21 nakon čega je Nijemac ekspresno angažiran od strane Chelseaja, te je odveo ‘Bluese‘ do naslova prvaka Europe.

Usprkos smjeni, navodno je Tuchel ostao u dobrim odnosima sa AL Khelaifijem i ostaje za vidjeti je li voljan prihvatiti posao.

U međuvremenu je Galtier uvjeren da će ostati za kormilom PSG-a.

"Moja budućnost? Ona ovisi o predsjedniku i klupskoj odluci, ali ja sam uvjeren da ostajem trener do kraja sezone. Nakon toga ne znam što će biti. Teško mi je u ovom trenutku govoriti je li ovo uspješna ili neuspješna sezona. Morali bi pričekati njen kraj i neka drugi sude o tome, ali naravno da je zbog Lige prvaka žal velika kod nas", rekao je 56-godišnji Galtier koji je prošle godine došao u PSG.

Linker
05. ožujak 2024 19:57