FRANCK FIFE/Afp
ZANIMLJIVA IDEJA

Bivši igrač PSG-a predlaže veliku kupovinu: ‘Dovedite napadača Mbappéu, a i na Hrvata možete ciljati‘

Trofejni centarfor Jérôme Rothen ima niz savjeta za katarsku upravu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. travanj 2023. 06:43

Jérôme Rothen nije imao tu sreću igrati u zlatnom dobu Paris Saint-Germaina, koje je ne tako davno započelo masovnim ulaganjima Kataraca. Rothen je igrao u istoj, ali znatno skromnijoj sredini, pa se u jednogodišnjoj pariškoj epizodi morao zadovoljiti Kupom i Liga kupom Francuske, također solidnim dosezima. Možda ga u Parizu i ne pamte previše, ali svakako ima zanimljive prijedloge za sadašnju upravu.

U razgovoru za YouTube kanal globalnog portala 90min, Rothen je priložio popis igrača koje bi PSG trebao dovesti. Doduše, lista je poprilično široka, bivši centarfor smatra da lider Ligue 1 može pronaći mnogo zanimljivih opcija u domaćem prvenstvu, iako to nije u skladu s njihovim navikama osim ako se ne zovete Kylian Mbappé.

- Ništa ne izmišljam, trebaju dovesti Jonathana Davida iz Lillea. On je napadač s mnogo kvaliteta i bilo bi zanimljivo vidjeti ga pored Mbappéa. Od ostalih napadača mogli bi govoriti o Loisu Opendi ili Seku Fofani iz Lensa, možda i Youssoufu Fofani iz Monaca - započeo je Rothen s popisom, pri čemu Davida kao najboljeg ligaškog strijelca uz Mbappéa (19 golova) jasno ističe kao najbolju opciju.

image

Jonathan David

DAMIEN MEYER/Afp

Zatim se Rothen okrenuo drugim pozicijama, pri čemu je spomenuo i hrvatskog reprezentativca kao opciju koja možda nije toliko blještava, ali urodila bi plodom.

- U Rennesu imate Lovru Majera, zar ne možete ciljati na takve igrače? Axel Disasi, Caio Henrique, Breel Embolo. Na takve treba ciljati - kazao je Rothen.

E sad, je li Majer u PSG-u realan scenarij, to nitko ne može potvrditi. Svakako je točno da su se za našeg veznjaka raspitivali velikani. Prema pisanju britanskog The Mirrora, skauti Arsenala u rujnu prošle godine pratili su Majera na Maksimiru. Tada je veznjak Vatrenih ušao u 78. minuti i iz praktički prvog dodira s loptom senzacionalno pogodio za 2:1 Hrvatske nad Danskom u Ligi nacija.

image

Lovro Majer protiv PSG-a

LOIC VENANCE/Afp

Tada je izgledalo da će Majer eksplodirati, što se ove sezone (još) nije dogodilo i danas govorimo o borbi za poziciju startera u Rennesu. No znamo od čega je Majer građen i dojam je da bi nekoliko utakmica u pravom kontinuitetu povratilo njegova sjajna izdanja.

Linker
27. travanj 2024 19:47