Slavlje Parižana s navijačima

 FRANCK FIFE Afp
POGLEDAJTE POGOTKE

Briljantni PSG uništio Auxerre! Messi, Mbappe i Neymar odigrali maestralno uoči puta u Katar

Jako raspoloženi bili su bekovi Parižana; Nuno Mendes i Achraf Hakimi...
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 13. studeni 2022. 15:35

U 15. kolu francuskog prvenstva PSG je s 5:0 trijumfirao protiv do tada petnaestoplasiranog Auxerrea. Parižani su pobjedom dodatno učvrstili prvo mjesto na tablici s 41 bodom, pet više od drugoplasiranog Lensa. Momčad iz glavnog grada Francuske tako je neslužbeno postala jesenski prvak francuskog šampionata.

Briljantnu izvedbu imao je portugalski branič Nuno Mendes koji je asistirao Kylianu Mbappéu (11‘) za prvi odnosno Carlosu Soleru (51‘) za drugi pogodak na utakmici. Jednako je dobar bio i njegov suigrač na drugoj strani obrane, Achraf Hakimi koji je u 57. minuti riješio ovu utakmicu bilo kakve neizvjesnosti kad je zabio za povećanje vodstva. Za potpuni potop gostujuće momčadi pobrinuli su se igrači koji su ušli s klupe, Renato Sanches i Hugo Ekitike. Najprije je 25-godišnji Portugalac zatresao protivničku mrežu plasiranim udarcem uz stativu u 81. minuti, da bi Ekitike u 84. iskoristio neopreznost protivničke obrane, zabio svoj prvijenac za klub te postavio konačan rezultat.

Strateg PSG-a Christophe Galtier je s početnom jedanaestoricom samo potvrdio riječi iz najave gdje je jasno dao do znanja kako nikoga neće štedjeti:

- Svi su svjesni fizičkog stanja svakog igrača jer puno razgovaramo, a na meni je da u nedjelju odaberem najkonkurentniju momčad – rekao je za francuske novinare uoči utakmice.

>>> POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

To se najviše odnosilo na minutažu Lionela Messija koji je propustio susret prošlog kola protiv Lorienta zbog ozlijede Ahilove tetive. Međutim, ne samo da je bio u kadru za utakmicu protiv Auxerrea, nego je glavna zvijezda argentinske reprezentacije igrala do 74. minute kad je umjesto njega ušao Pablo Sarabia. Messi je ponovno odigrao briljantnu partiju, imao je prste kod prvog pogotka, a mogao je i sam zabiti da ga u 67. minuti nije spriječila vratnica. Od prve minute igrali su i Neymar i Mbappé i dok je Brazilac izašao iz igre zajedno s Messijem, francuska zvijezda odigrala je čitav susret. Na posljetku, apsolutno svi okruženi oko PSG-a mogu biti zadovoljni uspjehom svoje momčadi koja je u prvoj polovici sezone samo dvaput remizirala (Monaco i Reims) te se uoči Mundijala u Katru nitko nije ozlijedio.

Linker
26. travanj 2024 16:54