Zinedina Zidane neće na klupu PSG-a

 THOMAS SAMSON Afp
NOVI KANDIDAT

Čak četiri trenera odbila najbogatiji klub na svijetu: Evo zašto zasad baš nitko ne želi na vruću klupu!

Čelnici PSG-a sada imaju novog kandidata za vođenje kluba u sljedećoj sezoni.
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2022. 22:22

Tko će sljedeće sezone biti trener PSG-a? Formalno gledajući, ovo pitanje je pomalo besmisleno jer je Mauricio Pochettino i dalje trener Parižana, ali ako pitate Nassera Al-Khelaifija, samo je formalnost kada će Argentinac dobiti otkaz.

Zapravo, on ga još nije dobio samo zato što PSG nije uspio pronaći njegovog nasljednika. Prvi izbor katarskog bogataša bio je Zinedine Zidane koji je prošlog tjedna i boravio u Kataru, ali ga Al-Khelaifi nije uspio 'slomiti' i nagovoriti da sjedne na užarenu klupu PSG-a. Zidane jednostavno čeka da Didier Deschamps odradi još Svjetsko prvenstvo pa da preuzme francusku reprezentaciju...

Zidane se tako priključio cijelom nizu uglednih trenera koji su odbili Parižane. Španjolska Marca donosi kako PSG nisu htjeli preuzeti ni Massimiliano Allegri, Antonio Conte i Marcelo Gallardo, a s obzirom na sve milijune koje taj klub ima, španjolski medij se upitao zbog čega se treneri teško odlučuju za preuzimanje ovog kluba.

Marca je razgovarala s nekoliko trenera koji su željeli ostati anonimni, a svi su se uglavnom složili da je najveći kamen spoticanja jedna stvar - stanje u svlačionici. Iz PSG-a redovno dolaze vijesti kako veliki broj superzvijezda stvaraju pojedine klanove koji se između sebe baš ne podnose, a važnu ulogu za nepreuzimanje kluba među trenerima radi i činjenica da je Kylian Mbappe s novim ugovorom praktično dobio i ovlasti sportskog direktora što je situacija na koju niti jedan veliki trener ne želi pristati.

S obzirom na to da ih najugledniji treneri odbijaju, a da Pochettina ne žele vidjeti na klupi i sljedeće sezone, u PSG-u su se okrenuli novim rješenjima. Tako Marca donosi da je novi kandidat Christophe Galtier, 55-godišnji trener Nice. Navodno su Parižani svojim konkurentima iz Liguea 1, osim odštete, ponudili i nekoliko igrača kako bi pustili Galtiera da preže u PSG...

Linker
23. travanj 2024 18:00