PATRICK HERTZOG Afp
KAKVA IGRAČINA

Čudesni Leo Messi: Uz Danija Alvesa postao je najtrofejniji igrač i najbolji strijelac u ligama ‘petice‘ ikad

Messi i Alves jedini u povijesti nogometnog sporta imaju 43 osvojena trofeja
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 28. svibanj 2023. 09:25

PSG je u subotu navečer (odigravši sa Strasbourgom 1-1) osvojio rekordnu 11. titulu prvaka Francuske. Olympique Marseille i Saint Etienne imaju naslov manje. Također, PSG-u je ovo deveti trofej prvaka otkako je prije 12 godina dobio katarskog vlasnika.

PSG je u Strasbourgu poveo golom Lionela Messija u 59. minuti (izjednačio je Kevin Gameiro dvadeset minuta kasnije). Bio je to Messiju 496. ligaški gol u karijeri otkako igra u Europi. Ovim je pogotkom srušio dosadašnji rekord Cristiana Ronalda po broju postignutih pogodaka u ligama "petice".

Također, Messi je osvajanjem prvenstva Francuske dostigao rekord Brazilca Danija Alvesa. Njih dvojica, jedini u povijesti nogometnog sporta, imaju 43 osvojena trofeja. Uz konstataciju kako njegova kolekcija ima veću specifičnu težinu, jer među postignućima ima i naslov svjetskog prvaka s reprezentacijom Argentine. Također, Messi ima mogućnost prebaciti spomenutu brojku. Istovremeno, Dani Alves danas uopće ne razmišlja o Messiju i rekordima. Nalazi se u zatvoru pod optužbom za silovanje...

image
JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp

Međutim, vlasnik brojnih trofeja i rekordnih dosega, a po mnogima i najbolji nogometaš u povijesti ove igre, iduću sezonu vjerojatno neće biti članom PSG-a. U prvenstvu Francuske još je preostalo jedno kolo (PSG igra na Parku prinčeva protiv Clermonta, za kojega nastupa bivši igrač Dinama Komnen Andrić) i nakon toga Messiju prestaje ugovorna obveza s pariškim klubom.

Utjecajni talijanski novinar Fabrizio Romano, specijaliziran za transfere, u svojoj objavi ističe kako je naslov prvaka Francuske jamačno posljednji trofej Messija s PSG-om. Sve je izvjesnije da će Argentinac svoje rivalstvo s Cristijanom Ronaldom nastaviti na terenima Saudijske Arabije, kao igrač Al Hilala...

Linker
16. travanj 2024 13:45