LOIC VENANCE Afp
POSEBAN TRENUTAK

‘Danas svjedočimo smrti jednog nogometnog kralja i uzdizanju novog! Osjećam istinsku bol dok ga gledam...‘

‘Svi mu želimo da uspije, da nas uzme za ruku i ispriča priču kakvu je tisuću puta ispričao na Camp Nouu‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. veljača 2022. 14:32

Paris St. Germain je poražen u francuskom prvenstvu u Nantesu (1:3), iako je na raspolaganju imao sva tri najjača aduta (Mbappe, Messi, Neymar; potonji je smanjio na 1:3 na asistenciju Argentinca). Neće to stvoriti glavobolju Parižanima, koji imaju veliku prednost pred Marseilleom u Ligue 1, ali i ova utakmica poslužit će za opravdane kritike. Kako PSG-a, tako i Lionela Messija, koji unatoč dobivanju Zlatne lopte za prošlu godinu (rekordni sedmi put), igra debelo ispod svoje razine.

image
LOIC VENANCE Afp

Emmanuel Petit, bivši francuski reprezentativac, a sada komentator RMC Sporta, priključio se sve brojnijoj skupini kritičara lika i djela Lionela Messija, kojemu teče šesti mjesec od dolaska na Park prinčeva.

- Osjećam istinsku bol dok gledam Messija na terenu – rekao je Petit. – Svi mu želimo da uspije, da nas uzme za ruku i ispriča priču kakvu je tisuću puta ispričao na Camp Nouu. Ne želim uspoređivati Messija i Mbappea, ali već nekoliko mjeseci svjedočimo padu jednog i uzdizanju drugog kralja.

image
LOIC VENANCE Afp

Petit smatra da Messi ne izgleda mentalno spreman igrati nogomet, ali nije siguran o čemu se radi. Je li to zbog odlaska iz Barcelone ili se ne može naviknuti na nogomet u Ligue 1?

- Znam da on ima ogroman ego, ali on mora shvatiti da toliko dugo dok se ne osjeća psihički spreman, neće biti u stanju igrati kao Messi iz Barcelone. Nadam se da ćemo do kraja sezone biti u mogućnosti barem na trenutke vidjeti velikog Messija, ali u kontinuitetu je to nemoguće.

Linker
18. svibanj 2024 20:39