SEBASTIEN SALOM-GOMIS AFP
POSEBNO HAJDUČKO SRCE

DEČKO IZ DUBRAVE, 23 GODINE, DONIO JE VELIKE NOVCE HAJDUKU, A VEĆ NAJAVLJUJE POVRATAK NA POLJUD 'Ja se vani pripremam da se vratim u Hajduk što bolji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2020. 12:49

Hajdukov dečko iz zagrebačke Dubrave Toma Bašić jedan je od onih hrvatskih nogometaša kojega koje je pandemija koronavirusa zaustavila taman kad im je krenulo. Bašić je na ljeto 2018. godine za tri i pol milijuna eura iz Hajduka otišao u Bordeaux, prvih godinu dana uglavnom bio u drugom planu, a onda posljednjih mjeseci prije prekida napokon izborio status prvotimca.

U razgovoru za HRT Bašić otkriva kakvo je trenutno stanje u Francuskoj.

"Ovdje u Bordeauxu čak i nema skoro nijednog zaraženog slučaja, ali ima u regiji. Onda iz regije dolaze u ove bolnice, i eto to je ono koliko ja znam kakva je trenutno situacija ovdje kod mene. I nama će uzimati 30 posto od plaće, svi igrači su se složili, mislim da je to sasvim u redu", kaže 23- godišnji član hrvatske mlade reprezentacije.

Bašić je po dolasku u Francusku imao problema s formom, a napokon je proigrao i zaslužio status prvotimca prije prekida prvenstva.

"Ja sam zadovoljan, svi u klubu su zadovoljni sa mnom. I da, sad me malo spriječila korona, ali status je stvarno puno, puno bolji tako da se ne bojim što će biti nakon korone. Imamo svoj kamp, prekrasan stadion, stvarno izvanredni uvjeti za jedan klub iz lige petice", rekao je Bašić i ispričao anegdotu iz prvih dana u Bordeauxu.

Put iz Hajduka u Bordeaux su 1986. godine prošla i dva nezaboravna Hajdukova brata blizanca - Zlatko i Zoran Vujović.

"Kad sam došao na liječnički pregled, doktor koji me pregledavao mi je pokazao sliku Zlatka Vujovića, on i Zoran tamo zaista maju super status".

Jedan klub je za njega iznad svih.

Toma Bašić
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

"Eto volim reći da sam ja ovdje vani, želim napredovati, pripremiti se da se vratim u Hajduk što bolji", kaže Bašić koji je odrastao u Dubravi, zagrebačkom kvartu koji je obojen u - plavo.

"Od rođenja - samo Hajduk! Vrlo jednostavno, otac mi je iz Dalmacije, točnije iz Pirovca, to je blizu Šibenika i od rođenja je samo Hajduk. Ja sam u Dubravi inače, žestoko je, ima više navijača Dinama, ali nikad nisam imao problema s tim".

Dobre igre donijele su i razmišljanja o hrvatskoj A selekciji.

"Nadam se da ću zaigrati za reprezentaciju ako nastavim ovako. Hoće to biti sad ili u budućnosti, ne znam. Ja sam uvijek spreman i jedva čekam.

Linker
23. travanj 2024 20:07