OZAN KOSE Afp
HRVAT POD STALNOM ZAŠTITOM

Dejan Lovren nakon preživljene drame: ‘I dalje sam u šoku, svašta sam doživio u karijeri, ali ovo nikad‘

‘Ovo je totalno ludo. Nedavno su mi htjeli ući u stan iako živimo u sigurnoj zgradi‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. listopad 2023. 21:44

U napadu huligana na autobus nogometaša Lyona uoči neodigrane utakmice u Marseilleu teško je stradao trener gostujuće momčadi Fabio Grosso kojem je rasječeno lice, a navodno je ozlijeđeno i nekoliko igrača.

‘Navijači‘ Marseillea na autobus su bacali kamenje te su razbili stakla, a grozne scene u javljanju za RTL prokomentirao je stoper Lyona i bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

image

Trener Lyona Fabio Grosso

HANDOUT Afp

- I dalje sam u šoku, nisam baš nešto spavao. Svašta sam doživio u karijeri, ali ovakvo nešto nikad. Doslovce su nas zasuli kamenjem i kad su razbili skoro sva stakla, počeli su bacati boce te, nažalost, pogodili trenera u glavu. Rasjekli su mu pola lica, mislim da ima 12 šavova. Mislim da su i baklje bacali na nas poslije, ne znam jer morali smo se sagnuti, nismo znali što će doletjeti – izjavio je Dejan Lovren.

image

Autobus u kojem su bili Lovren i suigrači

CHRISTOPHE SIMON Afp

Prema njegovom opisu, situacija s navijačima u Francuskoj izmiče kontroli.

- Ako se nešto ne promijeni, zakon, idući put bi moglo biti svašta. Ovakvih stvari nije bilo kad sam bio ovdje prije 13-14 godina, ovo je totalno ludo. Nedavno su mi htjeli ući u stan iako živimo u sigurnoj zgradi. Čovjek mi sad stoji ispred stana i imamo osiguranje u zgradi. Ovo nije normalan život, osjećaj je kao da živim negdje daleko na istoku, a ne u Europi. Da, osjećam se nesigurno za sebe i obitelj i uopće se ne osjećam ugodno. Svaki korak gledam hoće li se nešto dogoditi, pljačke su konstantne i hitno treba nešto promijeniti – uputio je Lovren svoj apel iz Francuske.

Marseille: Privedeno devet osoba, Grossu 12 šavova

Devet je osoba pritvoreno zbog nereda izvan stadiona u Marseillu u nedjelju navečer u kojima je ozlijeđen trener Lyona Fabio Grosso, a zbog kojih derbi susret 10. kola francuskog nogometnog prvenstva između Marseilla i Lyona nije niti odigran.

Autobus s igračima Lyona kamenovan je tijekom dolaska na stadion, a trener Lyona Grosso zadobio je ozljede lica koje su mu morane biti sanirane sa 12 šavova te punih 30 dana neće moći obavljati svoj posao.

"Nadam se kako će oni koji su upropastili feštu svima nama ostalima biti najstrože kažnjeni", kazao je dan nakon nereda francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Marsejski javni tužitelj Nicolas Bessone izjavio je kako još nitko nije uhićen, ali kako je otvorena istraga vezana uz napad s predumišljajem za koji je predviđena najveća kazna od 10 godina.

Kako se napad dogodio izvan stadiona Francuska liga (LFP) ne može registrirati utakmicu bez borbe, ali može odrediti da se ona kasnije odigra bez gledatelja.

Ponašanje svojih navijača osudio je i klub iz Marseillea. (Hina)

Linker
22. srpanj 2024 21:40