PSG - Marseille
 AFP
SUDAR VISOKOG RIZIKA

Derbi koji garantira kaos, čitava država je na nogama! Zatvaraju se kafići, pripremaju se i ‘kavezi‘...

Na snazi će u nedjelju već od podneva biti zabrana okupljanja u obližnjim parkovima
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 22. listopad 2021. 19:08

Dok se Lionel Messi priprema za svoj prvi “Le Classique", veliki derbi između Marseillea i PSG-a koji će se igrati u nedjelju na Velodromeu s početkom u 20.45, francuska policija već ima detaljno razrađenu taktiku za utakmicu „visokog rizika”. Doduše, posao je „plavcima” olakšan odlukom lige da se PSG-ovim navijačima zabrani preko 700 kilometara dugi put na jug, ali i ovako se očekuju „prijateljski pozdravi” navijača na ulicama Marseillea.

Hrabriše koje će se iz Pariza ipak zaputiti na gostovanje bit će već na ulazu u grad dočekani ozbiljnim brojem policajaca, dok će na ulicama oko i u blizini stadiona biti pojačane policijske patrole iz susjednih gradova, kao i iz Marseillea.

image
PHILIPPE LAURENSON Dppi Via Afp

Jasno, najveća će koncentracija policije biti u ulicama u kojima su smješteni kafići i pubovi čiji će vlasnici najaviti zadnju rudnu već dva sata prije početka utakmice, a na snazi će u nedjelju već od podneva biti zabrana okupljanja u obližnjim parkovima.

image
PHILIPPE LAURENSON Dppi Via Afp

Osim toga, domaćin susreta ima i plan kako zaštiti zvijezde PSG-a od mogućih projektila s tribina. Oni najžešći navijači Marseillea će biti ograđeni visokom zaštitnom mrežom kako se primjerice ne bi ponovio slučaj s utakmice Nice i Marseillea kada su nakon gađanja igrača Marseillea raznim predmetima, navijači Nice uletjeli u teren i obračunali se s gostujućim nogometašima.

image
PHILIPPE LAURENSON Dppi Via Afp

Francuske vlasti najavljuju i detaljne pretrage na ulazima na stadion, oštre kontrole te velik broj policijskih snaga na različitim punktovima na tribinama.

Linker
20. travanj 2024 07:26